Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882
Forum Pello v3.5 Czas pracy i moc dmuchawy w trybie ręcznym Subskrybuj | ||||
|
||||
CzeslawH
![]() |
Witam
Dmuchawa w trybie ręcznym pracuje niecałą minutę z mocą 80%. Czy można zmienić czas pracy i moc na inną dowolną wartość?
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Po przełączeniu w tryb ręczny (stop) sam włączasz dmuchawe w sterowaniu ręcznym ? i pracuje wg tego co napisałeś ?
|
|||
|
||||
CzeslawH
![]() |
Dokładnie tak. Włączam ręcznie i pracuje z mocą 80% i po ok. 50 s wyłącza się.
dodane 2019-11-12 18:11Ponawiam pytanie: Czy można zmienić czas pracy tak aby dmuchawa pracowała z dowolnie ustawioną mocą do momentu jej wyłączenia przez użytkownika. |
|||
|
||||
BRAVAMW
![]() |
Właśnie dlaczego tak jest ? że na ręcznym sterowaniu pracuje 1 min i brak regulacji mocy. Na sterowaniu ręcznym powinno pracować cały czas. Przydało by się żeby to działało. Dodatkowo jest opcja w sterowniku palenia drewnem, ale nie działa. Co jak się sypnie podajnik lub grzałka w zimę zanim servis dotrze to będzie lato. A tak awaryjnie drewnem idzie zagrzać a tu lipa. Próbowałem przełączyć na inny rodzaj pieca i też nie działa Awaryjne palenie drewnem. Trochę lipa.
dodane 2025-09-28 19:40Widzę że lipa z tym sterownikiem Pello tyle kasy kosztuje ,a wychodzi na to ,że nie jest uniwersalny. Próbowałem wszystkich możliwości wentylator wyłącza się po minucie. Piec ogniwo comfort pelet drzwiczki ma też zrobione ,że wymienić się nie da bez prucia osłon i opcja z drugimi drzwiczkami i dodatkowym wentylatorem ze sterowaniem odpada. Pozostaje na uchylonych drzwiczkach palić, ale przy piwnicy pełnej peletu to trochę kiepski pomysł. Szkoda że nie wiedziałem wcześniej o tym braku sterowania wentylatorem w trybie ręcznym. Pozostaje zostać przy pelecie lub wymiana sterownika. Chyba że programiści ogarną i będzie ekstra. W dzisiejszych czasach piec bez takich możliwości awaryjnego palenia to porażka. Siedząc w domu ok 3 tygodni bez ogrzewania coś wiem na ten temat ,a był już listopad i pieca jeszcze nie było. Stary był zdemontowany grzałem grzejnikami elektrycznymi i klimą , zużycie prądu to była masakra ,a i tak było zimno dlatego rozważam taką awaryjną opcję. |
|||