Forum  eCoal.pl v3.5  Pomoc w dopracowaniu ustawień Subskrybuj
First pagePrevious page2 / 5Next pageLast page
2019-11-07 22:01
  stefan1k Posts: 21 Ostrzeżenie: 0
Tak to jest z rodzicami - najpierw pół na pół a potem - to już my ci damy na całość... tak też miałem. Myślę że na spokojnie ogarniemy wszystko...
2019-11-07 22:12
  leON22 Posts: 5131 Ostrzeżenie: 1
Również mam taką nadzieję
2019-11-11 18:28
  gienek_k Posts: 14 Ostrzeżenie: 0
Nastawiał ktoś   Programator temp. kotła Piec Ogniwo  chodzi mi oto żeby na noc  temp a rano o 6   była nastawiona pare st wyżej.
2019-11-11 19:40
  leON22 Posts: 5131 Ostrzeżenie: 1
Mógłbyś jaśniej , rozumiem że chodzi Ci o to, żeby temperatura na noc była niższa o 6st , niż w dzień  No i ...  Pewnie nie jeden tak nastawiał ale czy tak samo jak jak chcesz Ty , niewiadomo
2019-11-11 22:35
  gienek_k Posts: 14 Ostrzeżenie: 0
No uciekły mi  litery  sory  ale chodzi mi oto żęby na noc  o godz 23 nastawić np 36 st  a rano jak wstaje np o 6 temperatura  była nastawiona na 40 st.
2019-11-11 23:29
  leON22 Posts: 5131 Ostrzeżenie: 1
Rozumiem, że chcesz mieć 36st za zaworem 4D w nocy, a rano 40* pewny
2019-11-12 08:06
  gienek_k Posts: 14 Ostrzeżenie: 0
Tak dokładnie   juz to znalazłem  w Ustawieniach ale niewiem jak to zrobić  proszę o porady.
dodane 2019-11-12 08:06[img url
2019-11-12 08:20
  leON22 Posts: 5131 Ostrzeżenie: 1
Ustawiasz 40st zadaną, a obniżoną 4st, zaznaczasz w programatorze w odpowiednich godzinach w/g kolorów. 
2019-11-12 11:53
  gienek_k Posts: 14 Ostrzeżenie: 0
Tak ale jak w tym programatorze zapisać  to klikam  to wyskakuje niebieskie kolor  kółka i nie można nic  wpisać jak się tam wpisuje dane ?.Dziękuje i Pozdrawiam
2019-11-12 11:58
  leON22 Posts: 5131 Ostrzeżenie: 1
No właśnie klikasz zaznaczasz na niebiesko albo na czerwono. Na niebiesko obniżoną na czerwono zadaną. Czego jeszcze nie rozumiesz ? Wartości temp wpisujesz w ustawieniach - Obwody CO - zawór 4D  
2019-11-12 12:12
  gienek_k Posts: 14 Ostrzeżenie: 0
Tak juz  to zrozumiałem  ale coś jeszcze robie  zle
2019-11-12 12:17
  leON22 Posts: 5131 Ostrzeżenie: 1
Oj Gienek udostępnij sterownik zobaczymy co tam masz namieszane  
2019-11-12 13:56
  gienek_k Posts: 14 Ostrzeżenie: 0
Leon dzięki  za pomoc chyba już wiem o co chodzi  zobacze dziś ustawie  jesli bedzie jeszcze cos nie tak udostepnie sterownik.Pozdrawiam
2019-11-12 14:02
  leON22 Posts: 5131 Ostrzeżenie: 1
Dziękujesz, a dodałeś mnie do ignorowanych, mam nadzieję,że przez pomyłkę ? 
2021-01-19 18:37
  gienek_k Posts: 14 Ostrzeżenie: 0
2021-01-21 18:45
  leON22 Posts: 5131 Ostrzeżenie: 1
Gienek opisz dokładnie swoją instalację, najlepiej wrzuć jej foty z uwzględnieniem pomp, czujników itp.im więcej info tym lepiej  

dodane 2021-01-21 18:45Mówi Ci to coś 


2021-01-21 19:04
  gienek_k Posts: 14 Ostrzeżenie: 0
Leon nie bardzo
dodane 2021-01-21 19:04To wskazania tej samej pompki
2021-01-21 19:48
  leON22 Posts: 5131 Ostrzeżenie: 1
Jak tej samej ? Na dole masz temp.kotła 50st , a u góry temp.CWU 57st jak to możliwe , że CWU ma wyższą temp. od temp. kotła  Dalej nie kumasz  Miałeś opisać swoją instalację 
dodane 2021-01-21 19:48Ps. Ok, Gienek sprawdź czujnik temp.kotła, czy jest do końca wsunięty w dedykowane miejsce, bo wszystko na to wskazuje  
2021-01-21 20:08
  KrzyW75 Posts: 2 Ostrzeżenie: 0

cześć
posiadam kocioł ogniwo eko plus m 20kw sterownik acoal v3,5
jak rozpoznać że działa w trybie grzanie czy w podtrzyaniu
u mnie chodzi non stop tak samo zużywa bardzo bardzo dużo opału
pracuje w trybie automatycznym
2021-01-21 20:13
  leON22 Posts: 5131 Ostrzeżenie: 1
Skoro pracuje non-stop to nie może pracować w podtrzymaniu. Można to poznać po obrotach dmuchawy ( wartość procentowa ). 
First pagePrevious page2 / 5Next pageLast page
Users on-line: 11305, 61januszek, aldona, Animuss, antek, bodzio123, gzbwoj, JacekRadziejowice, Koksik, kolt86, krisgam, marekg, petrzycha, Pewu87, rafalbulenda