Forum eCoal.pl v3.5 Pomoc w dopracowaniu ustawień Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 5Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
stefan1k
|
Tak to jest z rodzicami - najpierw pół na pół a potem - to już my ci damy na całość... tak też miałem. Myślę że na spokojnie ogarniemy wszystko...
|
|||
|
||||
leON22
|
Również mam taką nadzieję
|
|||
|
||||
gienek_k
|
Nastawiał ktoś Programator temp. kotła Piec Ogniwo chodzi mi oto żeby na noc temp a rano o 6 była nastawiona pare st wyżej.
|
|||
|
||||
leON22
|
Mógłbyś jaśniej , rozumiem że chodzi Ci o to, żeby temperatura na noc była niższa o 6st , niż w dzień No i ... Pewnie nie jeden tak nastawiał ale czy tak samo jak jak chcesz Ty , niewiadomo
|
|||
|
||||
gienek_k
|
No uciekły mi litery sory ale chodzi mi oto żęby na noc o godz 23 nastawić np 36 st a rano jak wstaje np o 6 temperatura była nastawiona na 40 st.
|
|||
|
||||
leON22
|
Rozumiem, że chcesz mieć 36st za zaworem 4D w nocy, a rano 40* pewny
|
|||
|
||||
gienek_k
|
||||
|
||||
leON22
|
Ustawiasz 40st zadaną, a obniżoną 4st, zaznaczasz w programatorze w odpowiednich godzinach w/g kolorów.
|
|||
|
||||
gienek_k
|
Tak ale jak w tym programatorze zapisać to klikam to wyskakuje niebieskie kolor kółka i nie można nic wpisać jak się tam wpisuje dane ?.Dziękuje i Pozdrawiam
|
|||
|
||||
leON22
|
No właśnie klikasz zaznaczasz na niebiesko albo na czerwono. Na niebiesko obniżoną na czerwono zadaną. Czego jeszcze nie rozumiesz ? Wartości temp wpisujesz w ustawieniach - Obwody CO - zawór 4D
|
|||
|
||||
gienek_k
|
||||
|
||||
leON22
|
Oj Gienek udostępnij sterownik zobaczymy co tam masz namieszane
|
|||
|
||||
gienek_k
|
Leon dzięki za pomoc chyba już wiem o co chodzi zobacze dziś ustawie jesli bedzie jeszcze cos nie tak udostepnie sterownik.Pozdrawiam
|
|||
|
||||
leON22
|
Dziękujesz, a dodałeś mnie do ignorowanych, mam nadzieję,że przez pomyłkę ?
|
|||
|
||||
gienek_k
|
||||
|
||||
leON22
|
||||
|
||||
gienek_k
|
Leon nie bardzo
dodane 2021-01-21 19:04To wskazania tej samej pompki |
|||
|
||||
leON22
|
Jak tej samej ? Na dole masz temp.kotła 50st , a u góry temp.CWU 57st jak to możliwe , że CWU ma wyższą temp. od temp. kotła Dalej nie kumasz Miałeś opisać swoją instalację
dodane 2021-01-21 19:48Ps. Ok, Gienek sprawdź czujnik temp.kotła, czy jest do końca wsunięty w dedykowane miejsce, bo wszystko na to wskazuje |
|||
|
||||
KrzyW75
|
cześć posiadam kocioł ogniwo eko plus m 20kw sterownik acoal v3,5 jak rozpoznać że działa w trybie grzanie czy w podtrzyaniu u mnie chodzi non stop tak samo zużywa bardzo bardzo dużo opału pracuje w trybie automatycznym |
|||
|
||||
leON22
|
Skoro pracuje non-stop to nie może pracować w podtrzymaniu. Można to poznać po obrotach dmuchawy ( wartość procentowa ).
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 5Następna stronaOstatnia strona | ||||