Forum  eCoal.pl  Podłogówka grzeje, a grzejniki nie... Subskrybuj
2019-11-02 10:32
  mercedes Posts: 38 Ostrzeżenie: 0
Witajcie,
Potrzebuje jakiejś podpowiedzi gdzie szukać przyczyny, w mojej instalacji po lecie najpierw włączyłem podłogówke i chodzi bez problemu. Dziś włączyłem grzejniki ale niestety pompa przy instalacji CO jest ciepła czyli pracuje jednak rurka zasilająca za pompą już chłodna woda ciepła nie chce iść na grzejniki :( pompe odpowietrzalem nie wiem co jest grane.. 
2019-11-02 10:55
  leON22 Posts: 5131 Ostrzeżenie: 1
Może byś łaskawie opisał swoją instalację ile pomp , czy jest jakiś zawór narożny ? W/g mnie za niska temperatura kotła , niżej się nie dało ustawić  Podłoga zabiera całe ciepło i na grzejniki nie ma co "lecieć" 



2019-11-02 11:01
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
To ze jest ciepla nie znaczy ze pracuje. Moze pompa stoi? Rozbierz sprawdz.
Oczywiscir jezeli masz pewnosc ze od strony sterownika wychodza napiecia
2019-11-02 11:05
  Pearce Posts: 90 Ostrzeżenie: 0
mercedes napisał » 2019-11-02 10:32
Witajcie,
Potrzebuje jakiejś podpowiedzi gdzie szukać przyczyny, w mojej instalacji po lecie najpierw włączyłem podłogówke i chodzi bez problemu. Dziś włączyłem grzejniki ale niestety pompa przy instalacji CO jest ciepła czyli pracuje jednak rurka zasilająca za pompą już chłodna woda ciepła nie chce iść na grzejniki :( pompe odpowietrzalem nie wiem co jest grane.. 



Stawialbym na uszkodzona pompę... Spróbuj przełączyć kilka razy pompę na wyższe biegi, albo rozkręca ja i wyczyść może to coś da. Myślę, że i tak czeka Ciebie kupno nowej tym bardziej że idzie zima. 
dodane 2019-11-02 11:05Panowie z es byli szybsi... 
2019-11-02 11:11
  mercedes Posts: 38 Ostrzeżenie: 0
Dzięki za chęć pomocy poszło, zawiesiła się pompa CO kilka ciosów z pięści i ruszyła...
Users on-line: antonio, cervinka, jkulec, krypto, krzys2005, marekzu, mencinas, MG_Ogniwo, Naimad, ogniwowillowa23, Poprostuolo1, Rubin, tapo50, tomaszstan, Zorro51