Forum eCoal.pl v3.5 pomoc w ustawieniu Eko Plus M Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 7Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
leON22
|
Pewnie gaśnica i koc Oczywiście żartowałem ale fakt nic nie widać oprócz wspomnianego zaworu
|
|||
|
||||
Lukasz23l
|
||||
|
||||
konto usunięte
|
o widzisz kolego teraz to widać co i jak
Czujnik powrotu daj tam gdzie gdzie pisał Grzesiek i owiń go folią ( musisz zapieprzyć trochę żonie z kuchni) , czujnik temp za zaworem też daj na rurę tak ze 30cm za pompą i to samo folia. widzę że masz termometr więc podłogówka na 26* i pompa na stałe cisnienie i najnizszy bieg , to samo CWU stałe cisnienie i najniższy bieg , pompa grzejniki jak nie ma głwoic stałe cisnienie i nawyzszy bieg , a jak sa głowice to zmienne cisnienie . Jak chcesz daj mi dostęp to zobaczę co mogę zrobić , ale z góry mówię że za duzo czasu nie mogę poswiecic |
|||
|
||||
Lukasz23l
|
Lukasz23l napisał » 2019-10-28 18:15 dodane 2019-10-28 18:41 dodane 2019-10-28 18:43od powrotu też w aluminium juz jest dodane 2019-10-28 18:45mam się nie obawiac 68 st na powrocie ? |
|||
|
||||
gmaj22
|
Mam pomysł, żeby za bardzo nie rozpieprzyć tej ładnie pozaciskanej instalacji
Jedno pytanie: czy rozdzielacze powrotów CO oraz podłogówki mają na końcach korki 1 calowe? Czy są dokładnie na jednej wysokości i w osi? |
|||
|
||||
konto usunięte
|
chcesz je połaczyc
|
|||
|
||||
Lukasz23l
|
gmaj22 napisał » 2019-10-28 18:46 Mam pomysł, żeby za bardzo nie rozpieprzyć tej ładnie pozaciskanej instalacji Jedno pytanie: czy rozdzielacze powrotów CO oraz podłogówki mają na końcach korki 1 calowe? Czy są dokładnie na jednej wysokości i w osi? tak są w osi na jednej wysokości.... dodane 2019-10-28 18:55 |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Nie masz czasem pomylonych czujników ? ewentualnie są zle skalibrowane
|
|||
|
||||
leON22
|
Ok , Piotr spokojnie podniosłem mu temp.za zaworem na 50st , a wcześniej przeszedłem z ręcznego na grupowe kociołek się trochę rozhulał Kalibracje standard po +1st na czujniku .
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Leon czy Ty nie widzisz że czujnik powrotu pokazuje , o 6 stopni więcej niż temp kotła ?
|
|||
|
||||
leON22
|
Lukasz23l nie napisałeś , czy masz te termostaty na grzejnikach ?
|
|||
|
||||
gmaj22
|
||||
|
||||
konto usunięte
|
o juz jest Ok
|
|||
|
||||
Lukasz23l
|
Ameno25 napisał » 2019-10-28 18:55 Nie masz czasem pomylonych czujników ? ewentualnie są zle skalibrowane Sprawdzone ... czujniki na swoich miejscach tak jak powinno być ... czujnik temp za zaworem podpięty pod czujnik wew... |
|||
|
||||
konto usunięte
|
gmaj22 to powinno wszystko działać tak jak jest obecnie , ta pompa od podłogi , bedzie brała mało wody z kotła , więc i mało bedzie pchała w powrót , tam tej podłogi nie ma dużo , zagrzeje sie podłoga to ten terostatyczny bedzie otwarty max 15 %
|
|||
|
||||
Lukasz23l
|
na grzejnikach mam głowice termostatyczne org takie jak dostałem z grzejnikami Vissmanna
dodane 2019-10-28 19:10 Ameno25 napisał » 2019-10-28 19:05 gmaj22 to powinno wszystko działać tak jak jest obecnie , ta pompa od podłogi , bedzie brała mało wody z kotła , więc i mało bedzie pchała w powrót , tam tej podłogi nie ma dużo , zagrzeje sie podłoga to ten terostatyczny bedzie otwarty max 15 % Kuchnia 15m + hol+ łapacz i łazienka .... górną łazienkę mam podpiętą rtlem pod obwód na grzejniki |
|||
|
||||
konto usunięte
|
cos jest nie tak , temp kotła spada szybciej niż powrotu
|
|||
|
||||
Lukasz23l
|
leON22 jak wychodzi z podtrzymania to za nisko się pali...
|
|||
|
||||
gmaj22
|
Ameno25 napisał » 2019-10-28 19:05 gmaj22 to powinno wszystko działać tak jak jest obecnie , ta pompa od podłogi , bedzie brała mało wody z kotła , więc i mało bedzie pchała w powrót , tam tej podłogi nie ma dużo , zagrzeje sie podłoga to ten terostatyczny bedzie otwarty max 15 % Ten termostatyczny będzie się przestawiał w zależności od temperatury za zaworem 4D. Skoro autor ma termostaty na grzejnikach, ustawiłbym temperaturę za 4D na stabilnym poziomie - wtedy i przez 3D termostatyczny będzie stabilny przepływ. Jak zagrzeje się podłoga, to termostatyczny nie obniży sam temperatury za nim do momentu aż autor do niego nie podejdzie i nie zmieni pokrętłem. |
|||
|
||||
leON22
|
Ok , to już musisz sobie dopieścić sam , bo ja tego nie widzę Masz na myśli zapadnięty kopiec ? Właśnie dlatego pytałem o te termostaty , bo mu kręcę gałami żeby było ok Czyli Grzesiu dać za zaworem 50st , czy wystarczy obecne 45* ?
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 7Następna stronaOstatnia strona | ||||