W związku z problemami z dostępnością statystyk oraz wykresów prosimy o zapoznanie się z tym wątkiem
Forum  eCoal.pl v3.5  Minimalna praca w automacie. Subskrybuj
2019-10-12 20:58
  anaana Posts: 583 Ostrzeżenie: 0
Dlaczego drodzy panowie a może i panie sterownik eCoal w automacie nie może pracować z minimalną mocą.
Jest taki ster SK.... i ten skubaniec tak modeluje mocą że zostawia eCoala daleko w tyle. 😲🤫🤔
Jak eCoala bronić 🤔🤔🤔


dodane 2019-10-12 20:58P.S. kiedyś myślałem o eCoalu automacie o stałej pracy tak jak teraz ma ten SK.... 😱😱😱
2019-10-12 20:59
  leON22 Posts: 3430 Ostrzeżenie: 1
Powiem tak " Jak się nie ma co się lubi , to się lubi co się ma "  
2019-10-13 22:08
  wlasti Posts: 75 Ostrzeżenie: 0

Jest taki ster SK.... i ten skubaniec tak modeluje mocą że zostawia eCoala daleko w tyle.




- jest to gdzieś podpięte do internetu? wykresy z ostatniego miesiąca?

- jaka jest temperatura na kominie w tym sterze przy mocy minimalnej?
2019-10-13 22:39
  esterowniksabaton Posts: 78 Ostrzeżenie: 0
Mozna zawsze przestawic na tryb ręczny i ustawic minimalna ciagla prace.
2019-10-13 23:58
  leON22 Posts: 3430 Ostrzeżenie: 1
No właśnie, mało kto korzysta z tej opcji, bo przecież to jest dla zaawansowanych "palaczy"   
2019-10-14 02:06
  anaana Posts: 583 Ostrzeżenie: 0
Nie o to kaman, ręczne nastawy nie reagują na zwiększone zapotrzebowanie, a ten sobie pracuje od ustalonej min do ustalonej max.

Co mają spaliny do tego???
Proszę eCoal grupowe.

2019-10-14 08:59
  wiktoriano Posts: 248 Ostrzeżenie: 0
@anaana, kolega @wlasti pytał o wykresy i podpięcie do internetu tego sterownika SK...
Jak dla mnie, nie ma lepszego sterownika jest esterownik. Dla zwykłego zjadacza chleba, raczej nie do ogarnięcia, jak dla mnie to przydało by się jeszcze sporo funkcji, a dokładniej mówiąc zmiennych.
Users on-line: downhill, karel, kaz_ko, kpietak, marekpa, pciolkosz, rastawielki, TomekOept