Forum  eCoal.pl v3.5  Najnowsza wersja oprogramowania 1.1.30.4 :) Subskrybuj
First pagePrevious page1 / 2Next pageLast page
2019-08-26 22:46
  leON22 Posts: 2539 Ostrzeżenie: 1
Dla zainteresowanych jak w temacie, najnowsza wersja już dostępna i do pobrania W końcu dodano sterowanie więcej niż jednym zaworem n-drożnym w kilku zdefiniowanych obwodach CO  
2019-08-28 10:01
  juzo Posts: 34 Ostrzeżenie: 0
Fajnie by było gdyby ktoś opublikował jakąś listę zmian Wprawiony użytkownik pewnie szybko zauważy co się zmieniło ale nowy (czyli ja) nie będzie wiedział zbytnio co zyskał dzięki aktualizacji  
2019-08-30 19:48
  lan123 Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
Witam,po aktualizacji nie mam statystyk ,ktos pomoze
2019-08-30 20:32
  leON22 Posts: 2539 Ostrzeżenie: 1
Strzelam, czy przy zakupie paliwa jest zaznaczony "ptaszek" do automatycznego dodawania przy kolejnym zasypie ? Czy robiłeś zasyp w tym dniu może się coś pokiełbasiło, może trzeba dodać kolejny a tamten usunąć pewny
2019-08-30 20:39
  lan123 Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
Dzieki,moje roztargnienie juz dziala :
2019-08-30 20:43
  leON22 Posts: 2539 Ostrzeżenie: 1
Możesz jaśniej z tym roztargnieniem, każdy czasami to ma a Twoja wskazówka może się komuś przydać 
2019-08-30 20:45
  halo Posts: 45 Ostrzeżenie: 1
nie używam kotła latem co jakiś czas puszczę tylko pompe i podajnik ,dzis załączyłem sterownik pali się alarm pusty zasobnik pokazuje czas pracy 6500000 w min nic nie pomaga wyłączanie powót do ustawień fabrycznych resetuję dosypanie węgla alarm się wyłączy ,wyłącze ster i włączę znowu alarm 
2019-08-30 20:47
  leON22 Posts: 2539 Ostrzeżenie: 1
Miałem to samo Kolejny zasyp - Data z kosmosu 2106, pomogło dodanie kolejnego zasypu  
2019-08-30 20:59
  halo Posts: 45 Ostrzeżenie: 1
leon dodałem kolejny zasyp alarm zgasł ale jak wyłączyłem sterownik i włączyłem ponownie alarm znów się zaświecił ,to mnie tak nie martwi gorzej jak ster się sypnie w czasie zimy
2019-08-30 21:48
  leON22 Posts: 2539 Ostrzeżenie: 1
Ile lat ma ster , może coś z baterią podtrzymującą pamięć w sterowniku 
PS. Bateria  CR 1220 3V 
2019-08-30 22:32
  halo Posts: 45 Ostrzeżenie: 1
kocioł uruchomiony 30.12.2015 , wyłączany na sezon letni nie mem bojlera
2019-08-30 23:10
  leON22 Posts: 2539 Ostrzeżenie: 1
Jak masz możliwość sprawdź miernikiem , czy bateria jest OK ( czy ma odpowiednie parametry , 4 lata to jednak sporo  ) , a najlepiej od razu wymień na nową Po tym zabiegu jak dalej coś będzie nie tak , to możesz zacząć się martwić 
2019-09-02 17:48
  PROMETEUSZ Posts: 25 Ostrzeżenie: 0
a do bruli nic nie ma?
2019-09-02 17:51
  pawel3 Posts: 334 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
Do bruli też będzie w najbliższym czasie. Proszę uzbroić się w cierpliwość.
2019-09-13 07:09
  PROMETEUSZ Posts: 25 Ostrzeżenie: 0
Można wiedzieć dlaczego nie ma wykresów i statystyk
2019-09-13 07:11
  stefan1k Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
A ja myślałem że to tylko u mnie coś się podziało. Od wczoraj od 21:00 brak wykresów.
2019-09-13 07:18
  juzo Posts: 34 Ostrzeżenie: 0
Mam tak samo - od 21 brak wykresów :( A szkoda bo pozmieniałem ustawienia przed nocą i chciałem zobaczyć jak odbiło się to na pracy :(
dodane 2019-09-13 07:18Dodatkowo przez stronę logując się do urządzenia pokazuje mi status rozłączony i nie pobiera aktualnych temperatur pieca (chociaż pokoi pobiera). Na aplikacji w telefonie jest ok i widzę wszystko poza wykresami.
2019-09-14 09:27
  naczelnik Posts: 17 Ostrzeżenie: 0
Przed aktualizacją jeżeli głowice radiowe termostatyczne były zamknięte to pompy co nie pracowały. Po aktualizacji niestety mimo zamkniętych głowic pompy pracują (ta funkcjonalność była dodawana w poprzednich aktualizacjach teraz znikła, prośba o ponowne dodanie).
dodane 2019-09-14 09:27Przed aktualizacją jeżeli głowice radiowe termostatyczne były zamknięte to pompy co nie pracowały. Po aktualizacji niestety mimo zamkniętych głowic pompy pracują (ta funkcjonalność była dodawana w poprzednich aktualizacjach teraz znikła, prośba o ponowne dodanie).
2019-09-14 18:36
  wiktoriano Posts: 206 Ostrzeżenie: 0
A Defro Smart II to co? Nie będzie aktualizacji?
2019-09-14 18:49
  pawel3 Posts: 334 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
naczelnik napisał » 2019-09-14 09:27

dodane 2019-09-14 09:27Przed aktualizacją jeżeli głowice radiowe termostatyczne były zamknięte to pompy co nie pracowały. Po aktualizacji niestety mimo zamkniętych głowic pompy pracują (ta funkcjonalność była dodawana w poprzednich aktualizacjach teraz znikła, prośba o ponowne dodanie).
  Sprawdzimy w poniedziałek 
First pagePrevious page1 / 2Next pageLast page
Users on-line: czaniec, Eko-elektron, jamma, marus, mlynowo1, rastawielki, TomaszP

Recently added

Josef Jansa - dom

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more