Forum eCoal.pl Różnica kotła eko plus M a eko plus plus Subskrybuj | ||||
|
||||
menu
![]() |
Czy mógłby ktoś podać różnice między tymi kotłami, poprzedni ogniwo eko zakończył żywot i czeka mnie zakup następnego. Z racji nie wielkich przeróbek te mi pasują ale chciałbym się dowiedzieć o różnicach o ile są.
A może ktoś potrzebuje eko na części?
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
po ilu sezonach padł ,eko plus M nie polecam eco plus plus nie widziałem
|
|||
|
||||
Sa1666
![]() |
Menu najlepszej informacji zaczerpniesz u samego producenta kotła a nie na forum sterownika. Tu znajdziesz tylko ludzi hejtujacych sprzęt którego nigdy nie mieli ew zachwalajqcych swój produkt.
Różnice spore ślimak na pewno ze stali kwaśnej. |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
sa1666 sprzedajesz te kotły czy jesteś producentem , bo serwis ogniwo to dramat nawet w instrukcji (oczywiście pominięta w necie) w rubryce stałopalność na mocy nominalnej mój kocioł 10kw-52 godziny czyli około 60 kg węgla na dobę
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Sa1666 na pewno żeliwny w jednym i drugim przypadku
![]() |
|||
|
||||
Sa1666
![]() |
No ale do czego mi Twoje wartości spalania? Tylko kocioł jest za to odpowiedzialny? Moim zdaniem masz problem sam ze sobą a winę zrzucasz na wszystko dookoła. Masz problem z kotlem to go oddaj. Po co te Twoje płaczę maja wysluchiwac ludzie którzy chcą pomocy i jej szukają?
W każdym poście zrzucasz coś na kocioł ale to tylko słowa. Może sam jesteś sprzedawca jakiejś innej firmy Jeżeli tak to współczuję tej firmie tak nieudolnego pracownika. Pozdrawiam Cie mimo to ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Żeliwny w eko plus i m, "kwaśny" w eko plus+, za to wymiennik ciepła podobny do eko plus a zawirowacze chodzi o czyszczenie podobnie jak w M-ce
![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
te wartości są w instrukcji kotła ,no własnie o tych biednych ludziach piszę bo trochę w kotłowniach się nasiedziałem ,podłączali kotły panowie z autoryzacją ogniwa , tam nawet nie sprawdzają czy instalator ma uprawnienia przedstawiciel handlowy je daje no to super , a og
|
|||
|
||||
Sa1666
![]() |
Otóż to
![]() ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
no nie wróciła bo kocioł śpi
|
|||
|
||||
menu
![]() |
Kocioł pracował od 2010 na ekogroszku zimą , latem przepalany drewnem na wode i to go prawdopodobnie zabiło, za mała temperatura powrotu.
Panowie z 9-ciu udzielonych odpowiedzi nic nie wynika aczkolwiek każda dyskusja jest potrzebna. Czy dobrze zrozumiałem że plus+ ma stalowy ślimak a M żeliwny? I jak jest z zawirowaczami? |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Witam. Tu masz kolego opis http://www.ogniwobiecz.com.pl/eko-plus-plus/
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
||||
|
||||
LiMat
![]() |
PLUS+16 uruchomiony, w fazie regulacji dla CWU. Pali węgiel "No name" przyzwoicie. Następny zasyp będzie Sibugol Premium i wtedy zobaczymy. Na aktualnym węglu nadmuch musi być o 2% wyższy niż dla Plus 16. Pali się idealnie w środku palnika. Odczucia pozytywne. RZ_OEP+16.
|
|||
|
||||
menu
![]() |
||||
|
||||
leON22
![]() |
Właśnie za mało napisałeś, nieważne co masz, czy miałeś różnice są widoczne, chyba że masz problem ze wzrokiem, to przepraszam
![]() |
|||
|
||||
menu
![]() |
Wzrok mam słaby, ale potrafię wyłapać niektóre różnice z zewnątrz tylko że nie o wygląd mi chodzi.
Chciałem się dowiedzieć o róznicy w budowie. Lepiej byłoby żeby nikt nie odpowiadał jeśli niema nic do powiedzenia w temacie. Strone producenta też potrafie znaleść ale chciałem się dowiedzieć od użytkowników i specjalistów w tej dziedzinie, w jednym i drugim są widoczne różnice w zawirowaczach ma ktoś coś do powiedzenia które lepsze lub gorsze? |
|||
|
||||
Sa1666
![]() |
To ja już też nic nie rozumiem. Znalazłeś stronę producenta .. Pytasz o kotły tego samego producenta.. Któż inny jak nie producent jest Ci w stanie powiedzieć o roznicach? W sumie wychodzi na to że sam zasmiecasz forum skoro albo nie umiesz sformułować odpowiednio pytania by móc Ci szybko pomoc albo nie umiesz/nie chce Ci się szukać. Więc marnujesz nasz czas
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
menu,a może u producenta kupisz to co padło rozumiem że się rozszczelnił a resztę klamotów masz palnik zasobnik itd ,może warto zadzwonić do producenta
|
|||
|
||||
Sa1666
![]() |
No pewnie ze warto zadzwonić. Tam. Otrzyma informacje techniczne których szuka. A jak szuka opinii o kotle to należy pamiętać że tyle opinii ilu użytkowników. Więc dowie się tyle co nic.
|
|||