Forum eCoal.pl v3.5 Co zrobił sterownik? Subskrybuj | ||||
|
||||
simko1
|
Hej. Czy ktoś może mi napisać co zrobił sterownik dziś tj. 11.07 o godzinie 19.27.
Wygląda jakby prądu nie było tylko dlaczego nie przeszedł w automat, tylko włączył ręczny, po tym jak prąd wrócił? dodane 2019-07-11 22:42W ogóle dużo pozmieniały. Z lato na zima. CWU z programator na załączony Przy piecu nikt nic nie robił A przypadkiem na telefonie kilka parametrów zmienić nierealne. dodane 2019-07-12 12:01Nikt nic? |
|||
|
||||
pawel3
|
Cóż doszło do przełączeń jakie widać na zdarzeniach, wykresach. Wygląda tak jakby ktoś dokonywał przełączeń Gdyby było wyłączenie z prądu to była by wolna przestrzeń wykresów a tu jest ciągłość bo sterownik przeszedł ostatecznie w ręczne. Chyba że dziwnym trafem podczas krótkiego zaniku którego nie widać na wykresie sterownik dokonał takowych zmian |
|||
|
||||
simko1
|
Czy Panowie z ES są w stanie sprawdzić czy ktoś dokonywał tych zmian np przez podgląd logowań czy nastąpiły one samoczynnie. Bo bezpośrednio przy piecu nikt nic nie robił A ja na telefonie też nie ruszałem
|
|||
|
||||
pawel3
|
Nie jesteśmy w stanie tego zweryfikować. Z mieszkańców domu nikt nie zauważył brak prądu ?
|
|||
|
||||
simko1
|
Prąd był cały czas bo zegarków nigdzie nie "wyzerowało". Chyba musiała by być to taka mikro przerwa żeby zegarków nie skasowało A sterownik to odczuł.
No nic zmienię hasło na wszelki wypadek. |
|||
|
||||
krzych_boch-og20
|
Witam. Pozwolę się podpiąć pod dyskusję. Miałem kiedyś podobny przypadek. Z tym że 7 razy pod rząd urządzenie się resetowało ale samo po tych manewrach wróciło na właściwe tory. Też nikt nic nie zauważył i żadne z urządzeń w domu sie nie resetowało.. Zauważyłem to po wykresach i zdarzeniach na wieczór. U sąsiada też nic nie zauważono a podpięty jest w tą samą linię. Myślę że to jest bardzo czułe urządzenie a reszta sprzętu w domu mogła być podpięta pod inną fazę. Takie jest moje wytłumaczenie.Od tamtej pory cisza.
|
|||