Forum  eSterownik.pl  Problem z dodaniem urządzenia Subskrybuj
2019-04-02 08:02
  owoc1983 Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
Witam serdecznie. Mam problem z dodaniem urządzenia na platformie eSterownik. Założyłem sobie konto i tak jak pisało wpisuję w przeglądarkę 192.168.0.129 niestety otrzymuję odpowiedz że serwer potrzebował zbyt wiele czasu na odpowiedz. Dodam że piec i sterownik mam zainstalowany w innej miejscowości (oczywiście podłączony przez kabel do routera) a próbuję go znaleźć przez komputer stacjonarny który mam podłączony do innej sieci. Bardzo proszę o pomoc.
2019-04-02 08:29
  PrzemekP Posts: 902 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Aby sparować sterownik z kontem na platformie musimy być w tej samej sieci co sterownik. Nie można tego zrobić inaczej.
2019-04-02 08:36
  owoc1983 Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
Czyli muszę podłączyć komputer do tej samej sieci w której jest podłączony sterownik?
dodane 2019-04-02 08:36Na komórce zainstalowałem aplikację eSterownik Mobile i też muszę połączyć się w tej samej sieci co sterownik?
2019-04-02 08:40
  leON22 Posts: 2278 Ostrzeżenie: 1
Może trzeba by dodać tą cenną informację do instrukcji obsługi sterownika albo FAQ. Pamiętam, że również miałem podobny problem ( główny router Neostrada drugi router połączony ze sterem jako Client tworzył podsieć ) musiałem kabelkiem połączyć się laptopem z tym drugim i dopiero udało się dodać urządzenie  
2019-04-02 08:40
  PrzemekP Posts: 902 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Tylko w celu sparowania z kontem. Po sparowaniu dostęp będzie z dowolnego miejsca - oczywiście jeżeli sterownik będzie podłączony do sieci z stałym dostępem do internetu.
2019-04-02 09:04
  owoc1983 Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
Bardzo dziękuję za odpowiedz. Jak pojadę na działkę to połączę się z tą samą siecią co sterownik i myślę że się uda. Jak będę miał problem to jeszcze napiszę. Pozdrawiam.
dodane 2019-04-02 09:04Mam jeszcze jedno pytanie. W celu sparowania sterownika z programem mam wpisać adres IP który jest widoczny na pierwszym ekranie czyli 192.168.254.100 albo ten który jest w opcjach internet sterownika bo tam mi pokazuje 192.168.0.129
2019-04-02 12:29
  ES_Serwis Posts: 316 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Należy wpisać ten który pojawia się na panelu w oknie sieć. czyli końcówka 100. 
2019-04-02 18:43
  owoc1983 Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
Dziękuję za odpowiedz.
Users on-line: juzo, koperniczek7

Recently added

Ośrodek Wojtatowka

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more