Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Obwód CO2 czujnik temperatury Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
pawel3
![]() |
Może ciepło z kotła ucieka grawitacyjnie? Jak nie mamy zaworów zwrotnych a są okoliczności sprzyjające grawitacji to będziesz miał po wyłączeniu pompy grzejniki ciepłe. Musisz to sprawdzić, tym bardziej że nie masz zaworu z siłownikiem. Zawór ND z siłownikiem po zamknięciu też by wyeliminował grawitacjie.
Jeżeli tego nie sprawdzisz to w trybie lato będzie trzeba zakręcać zasilanie na grzejniki. |
|||
|
||||
oczko2008
![]() |
Faktycznie mam jeden czujnik po kablu w tych wejściach co piszesz nie mam nic a ten mój czujnik jest zamontowany w salonie gdzie grzeje podłogowa czyli co2 a na górze grzejniki CO1 nie ma czujnika sprawdzę jak to wygląda pod tym linkiem co mi dałeś
dodane 2019-04-08 12:14Czyli jak ten jeden czujnik już mam na dole i do kupiłbym ten drugi na górę było by ok |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Jeżeli nie masz czujnika zamontowanego pompa pracuje non stop.
Jeżeli chcesz sterować dwoma pompami to tak potrzebny jest drugi czujnik. |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||