Usługi zdalnego dostępu powoli powinny wracać do normy.
Za wszystkie utrudnienia przepraszamy
Forum  eCoal.pl v3.5  Brak statystyk Subskrybuj
2018-12-28 21:14
  Jasiu00 Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
Czy ktoś może mi wytłumaczyć, jak uzyskać statystyki?
2018-12-28 21:16
  Vitis Posts: 168 Ostrzeżenie: 0
Statystyki
2018-12-29 14:39
  owip2001 Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
Tez w jednym nie widzę statystyk 
2018-12-29 15:41
  pawel3 Posts: 491 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
Vitis pokazał odnosnik do instrukcji 😉. Robimy to tak. Wchodzimy na statystyki, zdarzenia, dodaj nowy wpis, zakup paliwa. Trzeba to wypełnić. 
Zakupiona ilość (kg), kaloryczność (w KJ), współczynnik podawania kg/min ( bardzo ważny parametr przeważnie wynosi dla eko groszku ok 0.22), domyślne paliwo ma być zaznaczone, data zakupu ( po tej dacie od nasteonego zasypu pokazywane są statystyki) 
Mam nadzieje że teraz, pojawi się już zużycie paliwa. 
2018-12-29 16:45
  LiMat Posts: 159 Ostrzeżenie: 0
Jasiu00: popraw ilość dawki podawania z 0,02 kg/min na 0,2 kg/min. 
2018-12-30 00:40
  Jasiu00 Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
Dziękuję teraz będę to kontrolował. A jeszcze takie pytanie, czy to problem, jeśli temperatura kotła waha się w przedziale 40-70 stopni? Jeśli nie, to co mogę poprawić w moich ustawieniach? Chyba mam też za wysoką temperaturę spalin.
2018-12-30 13:32
  LiMat Posts: 159 Ostrzeżenie: 0
Ustaw ochronę powrotu przez CWU (zaawansowane) na np. 48st.C co spowoduje szybsze dochodzenie kotła do nastawionej temp. i równocześnie niższą temp. spalin. Stabilizacja powrotu zniweluje ci też skoki temp. kotła. 
Na schemacie masz 0 % opału w zasobniku. W zaawansowanych masz czas do opróżnienia zasobnika ustawiony na 0. Musisz tam wpisać rzeczywisty czas pracy podajnika od zasypu do opróżnienia np. 100 kg : 0,2 kg/min = 500 min.
2019-02-15 19:24
  bukszpryt Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
Witam, podczas zasypu węgla (miałem dwa worki po 20 kilo a czas ustawiony dla 100kg)  zapomniałem zmienić wartość do opróżniania, przez co rozjechały się statystyki. Jak to skorygowac?
2019-02-15 19:33
  Sa1666 Posts: 95 Ostrzeżenie: 0
A probowales edytowac wpis? usunac wpis? Cokolwiek?
2019-02-15 19:41
  bukszpryt Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
edytowałem i podniosłem do 100 ale nie dało rezultatu
2019-02-18 08:14
  pawel3 Posts: 491 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS

bukszpryt napisał » 2019-02-15 19:24
Witam, podczas zasypu węgla (miałem dwa worki po 20 kilo a czas ustawiony dla 100kg)  zapomniałem zmienić wartość do opróżniania, przez co rozjechały się statystyki. Jak to skorygowac?


Statystyki są prawidłowe. Statystyki generują się na podstawie pracy ślimaka dlatego wpisujemy parametr kg/min.

Chodziło Ci raczej o poziom paliwa w zasobniku. Tu proponuję zawsze sypać do pełna przy określonym czasie.

Jeżeli nie uzupełniamy do pełna np. w teście węgla to ten czas do opróżnienia zasobnika  powinniśmy proporcjonalnie zmniejszyć do zasypanego węgla.

Statystyki i wizualizacja poziomu paliwa to dwie różne sprawy

2019-02-22 08:04
  bukszpryt Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
Chodziło mi o średnie zużycie. W statystykach stoi 14,9 kg/dobę a z obliczeń wychodzi mi 24,5 kg/dobę
2019-02-22 08:59
  PrzemekP Posts: 1041 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
bukszpryt napisał » 2019-02-22 08:04
Chodziło mi o średnie zużycie. W statystykach stoi 14,9 kg/dobę a z obliczeń wychodzi mi 24,5 kg/dobę

Z jakich obliczeń ?
W jakim zakresie czasu ?
Musisz brać pod uwagę że statystyki są liczone w oparciu o czas pracy podajnika i współczynnik podawania paliwa (wpisywany podczas dodawania zakupu paliwa). 
Przy większym zakresie czasu wyniki są uśredniane - przy zakresie dat 30 dni wyniki są podawane jako średnia z 6ciu godzin.
Users on-line: AMGanko, Cobra, kedar, Martivw, sp3lff, wieniek10