Forum eCoal.pl v3.5 dziura w palniku Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
marian_ben
|
Myślę,że to wygaszanie nie z powodu DZIURY w palniku ( chyba że Masz pecha)- raczej zmieniłbym ustawienia. I tak na początek korektę na 0 ,jak poleca leON22 ,życzę powodzenia.
|
|||
|
||||
jaro1234
|
dzięki panowie za wszystkie rady jutro po pracy poczyszczę piecyk zmienię korektę na 0 i się odezwę co i jak dobranoc wszystkim
|
|||
|
||||
leON22
|
jaro1234 napisał » 2018-12-15 22:32 jak dobrze rozumiem masz na myśli ten otwór o wymiarach około 15x5 w popielniku? i czy wybrałem spadającą sadzę ? jeżeli to masz na myśli to tak najgorsze czyszczenie na kolanach z latarką... Dokładnie ten otwór , bez ukrytych podtekstów Polecam do jego czyszczenia, zakup odkurzacza, separatora popiołu Ok, daj znać co i jak , myślę że na korpus palnika jeszcze trochę za wcześnie PS. Sprawdź jeszcze czujnik temp. spalin |
|||
|
||||
wlasti
|
jaro1234 napisał » 2018-12-15 22:32 jak dobrze rozumiem masz na myśli ten otwór o wymiarach około 15x5 w popielniku? i czy wybrałem spadającą sadzę ? jeżeli to masz na myśli to tak najgorsze czyszczenie na kolanach z latarką... ee - ja grzebie aż sadza przestaje wychodzić - 3-4 razy tym płaskim wybierakiem - to nie musi być wybrane do jednego grama... |
|||
|
||||
minertu
|
jaro1234 napisał » 2018-12-15 21:30 Zadzwoń do mnie 721274788
Dobry wieczór palę w automacie od 4 godzin nie potrafi dojść do temperatury miałem ustawioną 53 na kotle 48 i spada w końcu wyłączyłem go. Temperatura spalin około 70 stopni i też spadała. Po wyłączeniu pieca w popielniku węgiel (greenpal) Podejrzewam dziurę w palniku , proszę o inne sugestie |
|||
|
||||
budgie1
|
Minertu możesz spojrzeć na mój kociołek. Mieszkamy po sąsiedzku i kilkoro moich znajomych korzystało juz z twoich usług...z dużym zadowoleniem
|
|||
|
||||
lukaszledwon
|
Z Pana Grzegorza usług korzystają także ci oddaleni o kilkadziesiąt kilometrow 😊
|
|||
|
||||
budgie1
|
O czymś to świadczy
|
|||
|
||||
jaro1234
|
problem rozwiązany
tak jak pisałem dziś wyczyściłem cały piecyk włączyłem i wszystko ok na 99% problem pojawił się przez moją rutynę i lenistwo to znaczy : mam kliny szamotowe na palniku żeby popiół wypadał tylko do przodu i do tyłu kieszeni i tak sobie wypadał a ja wysypywałem kieszeń i wkładałem ponownie nie zerkając czy przy okazji nie zatykałem tego słynnego otworu 15x5. (kiedyś nie do pomyślenia żebym tam nie zerknął i nie wyczyścił). Myślę że był zatkany popiołem. Dziękuję wszystkim za zainteresowanie |
|||
|
||||
leON22
|
Tak, że Panowie nie zapominajcie o regularnym czyszczeniu otworu, nie tylko w naszych kociołkach jaro1234 rutyna w “tych“ sprawach niejednego zgubiła
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||