Forum eCoal.pl Zmiana routera Subskrybuj | ||||
|
||||
zbigmaz01
|
Myślałem że będzie łatwo i prosto a okazało się pod górkę.
Miałem router podpięty (po kablu) pod neostradę i kociołek też po kablu ze sterownikiem. Zmieniłem router (operator komórkowy), przepiąłem kable i nie mogę wejść na swój ster. Pytanie co i gdzie zmienić aby zadziałało dodane 2018-12-15 15:57 zbigmaz01 napisał » 2018-12-15 15:55 Myślałem że będzie łatwo i prosto a okazało się pod górkę. Miałem router podpięty (po kablu) pod neostradę i kociołek też po kablu ze sterownikiem. Zmieniłem router (operator komórkowy), przepiąłem kable i nie mogę wejść na swój ster. Pytanie co i gdzie zmienić aby zadziałało Dopisek Przepraszam za błąd w tytule ale nie mogę poprawić :( |
|||
|
||||
leON22
|
DHCP w sterowniku i routerze na TAK, odpowiednia maska i brama Widzę że już śmiga
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
zbigmaz01 napisał » 2018-12-15 15:57 Myślałem że będzie łatwo i prosto a okazało się pod górkę. Miałem router podpięty (po kablu) pod neostradę i kociołek też po kablu ze sterownikiem. Zmieniłem router (operator komórkowy), przepiąłem kable i nie mogę wejść na swój ster. Pytanie co i gdzie zmienić aby zadziałało Nowy router pewnie ma inną adresacje. Sprawdź na komputerze jakie dostaje IP, Maskę i Bramę. Do sterownika przepisujesz maskę i bramę bez zmian, a adres IP sterownika ustawiasz na taki jak adres komputera zmieniając ostatnią grupę cyfr |
|||
|
||||
zbigmaz01
|
Musiałem dopisać maskę jaka była w sterowniku i zmienić adres bo miał inne zakresy, z 192.168.x.xx na inny 162.168.y.yyy
Już działa. Serdeczne dzięki za pomoc. Dzięki za poprawę błędu w temacie. |
|||