Forum eCoal.pl v3.5 statystyki Subskrybuj | ||||
|
||||
budgie1
|
Witam. Po ilu dniach od "inicjacji" widać statystyki?
|
|||
|
||||
leON22
|
Powinny się pojawić od razu
|
|||
|
||||
budgie1
|
Kurde...wszystko wpisałem....chyba. LeON spojrz proszę na to, co tam spartoliłem
|
|||
|
||||
leON22
|
Edytuj wpis przy zakupie paliwa . Powinno być zaznaczone "ptaszkiem" - Paliwo, które będzie wpisane przy autom. wpisie o zasypie
PS.Usuń stary zasyp i dodaj nowy , powinno ruszyć |
|||
|
||||
budgie1
|
Mam tam ptaszka (ale wolalbym zeby był gdzie indziej)
|
|||
|
||||
leON22
|
Akurat nie widzę tego co Ty tam wpisałeś , możesz zrobić screena i go wrzucić do wglądu
|
|||
|
||||
budgie1
|
Usunąłem i dodałem nowy zasyp..ruszyło
dodane 2018-12-11 18:02oj...34kg...to raczej niemozliwe |
|||
|
||||
leON22
|
Co znaczy niemożliwe ? Za dużo , czy za mało Ile wychodzi w/g Twoich dotychczasowych obserwacji spalania
|
|||
|
||||
budgie1
|
gdzieś koło 25kg na dobę.
dodane 2018-12-11 18:27Jutro pójde popiół wywalic, to zobaczę ile mi zeszło. dodane 2018-12-11 18:29no i jutro aktualizacja sterownika dodane 2018-12-11 18:32Po aktualizacji pewnie spalanie o 30% spadnie |
|||
|
||||
Bogumil3
|
Witam.
Przy kolejnym wpisie o nowym zasypie trzeba usunac wpis o poprzednim zasypie tak ?. A czy z wpisem o nowym zakupie trzeba tez usunac poprzedni stary ? Pzdr b |
|||
|
||||
budgie1
|
Myślę, że trzeba zostawiać wszystkie zapisy.
|
|||
|
||||
leON22
|
Bogumil3 napisał » 2018-12-12 16:31 Witam. 1)Przy kolejnym wpisie o nowym zasypie trzeba usunac wpis o poprzednim zasypie tak ?. 2)A czy z wpisem o nowym zakupie trzeba tez usunac poprzedni stary ? Pzdr b Ad.1) Nie trzeba Ad.2) Również nie |
|||
|
||||
Bogumil3
|
leON22 napisał » 2018-12-11 17:52 Edytuj wpis przy zakupie paliwa . Powinno być zaznaczone "ptaszkiem" - Paliwo, które będzie wpisane przy autom. wpisie o zasypie PS.Usuń stary zasyp i dodaj nowy , powinno ruszyć Wobec tego kiedy to jest konieczne ? Lopatologicznie prosze . Pzdr b |
|||
|
||||
leON22
|
Np. wtedy gdy nie mamy zaznaczonej w/w opcji , po dokonaniu zasypu sterownik nie może przypisać danego paliwa do odpowiedniego przeliczania statystyk .Trzeba mu wskazać drogę, podać "ścieżkę" Tak samo gdy błędnie wypełnimy dane o zakupie ( zła data np. zakup przed zasypem , przecinek zamiast kropki ) wszystko to powoduje ,że sterownik "nie widzi" danych . Dlatego po edycji danych trzeba usunąć zasyp żeby sterownik zatrybił . Myślę , że jaśniej , bardziej łopatologicznie się nie da tego wytłumaczyć , chyba że się wypowie Ktoś z ES w tej kwestii , pozdrawiam
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
Bogumil3 napisał » 2018-12-12 21:59 Wobec tego kiedy to jest konieczne ? Lopatologicznie prosze . Pzdr b A którą część chcesz mieć wytłumaczoną? Zadaj pytania a postaram się odpowiedzieć. |
|||
|
||||
Bogumil3
|
Chodzi mi o te "zdublowane" wpisy które sie robią po moich i pojedynczych wpisach. .
Więc tu pytanie : Czy tak sie musi robić ? Czy ja coś robie żle ? Rozumiem,że to ile, po ile i za ile kupiłem i ile zasypałem musi prawidłowo stać w edycji danych aby wyszly w miarę te statystyki. Kasować tylko te zdublowane i będzie prawidłowo, tak? Pilnuje kropek dat jak trzeba. Pzdr b |
|||
|
||||
anaana
|
Jeżeli przypadkowo klikniesz dwa razy to skasuj sobie podwójny zasyp, ilość zasypów nie jest liczona statystyk.
|
|||