Forum eCoal.pl v3.5 odkurzacz do pieca Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
Wojtal
|
Czy ktoś używa odkurzacza do pieca? Jeśli tak i dobrze sie sprawuje prosze o podanie parametrów
|
|||
|
||||
sq9tbu
|
Zółty karcher mv2 /wd2 jest ok. Na zimnym piecu.
|
|||
|
||||
anaana
|
||||
|
||||
konto usunięte
|
Szkoda kasy na takie odkurzacze , w tym to jest silniczek jak w zabawkach dla dzieci
|
|||
|
||||
anaana
|
na poprzednim forum esterownik.pl ktoś robił wodny, nie wiem czy to nie Verb? pamięć nie ta.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Kazdy odkurzacz przemysłowy sie nada , byle by stosować worek , najlepiej long life
Ze wciagniesz ciepły popiół to sie worek nie zapali , a przeciez nie wciaga sie zaru z palnika |
|||
|
||||
anaana
|
Mój odkurzacz miał separator, tylko tak jak napisałeś silniczek malutki, do drobnego popiołu się nadawał ale z większymi spiekami miał problem.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
anaana napisał » 2018-12-02 14:08 Wodny robił ktoś inny. Ja ma WD i jest dobry do takiej roboty. Choć ostatnio odkurzałem płytę nad paleniskiem, to mu rura zmiękła hehe na poprzednim forum esterownik.pl ktoś robił wodny, nie wiem czy to nie Verb? pamięć nie ta. |
|||
|
||||
anaana
|
Do płyty odkurzacz jest idealny, nie trzeba później tego syfu wybierać 😀👍
dodane 2018-12-02 17:44P.S. jednak juz potrzebny ginkofar. |
|||
|
||||
-adek
|
wszelkie odkurzacze kominkowe to badziew totalny sam to przerabiałem teraz mam karchera wd za 2 stówki wciąga wszystko aż miło.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
anaana napisał » 2018-12-02 17:44 Dokładnie tak, ino tam jednak gorąco potrafi być, a rura z tworzywa, trzeba uważać i za długo nie ciągnąć. Z przerwami na zassanie chłodnego, daje radę Do płyty odkurzacz jest idealny, nie trzeba później tego syfu wybierać |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Albo dokupic metalowy wąż , tak czy siak taki karcher 10 x lepszy niż te kominkowe zabawki
|
|||
|
||||
procho
|
mam odkurzacz kominkowy - dobrze ciągnie drobny popiołek i sadzę przez kilka chwila a potem zap***a się filtr i jest dupa.
przy tym Karcher-a też jest podobne zjawisko? |
|||
|
||||
anaana
|
||||
|
||||
konto usunięte
|
Daje radę plastik, lepiej chwilę pociągnąć z boku niż przegrzać maszynę, tak mi się wydaje. Do Karchera tylko oryginalne filtry i worki jak się nie chce człek wnerwiać. W ostateczności wory Worwo są dość dobre. Reszta to szajs - próbowałem i odradzam podróbki. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Ja do pyłu gipsowego używam worków wielokrotnego użytku , do czyszczenia kotła też się nadają byle nie wciagac żaru
|
|||
|
||||
procho
|
mam taki model: https://gekopolska.pl/odkurzacz-do-popiolu-kominka-1650W-20L-filtr-HEPA
zapycha się ten filtr - stożkowy... jest na to jakaś rada |
|||
|
||||
leON22
|
||||
|
||||
gmaj22
|
Powinien być z trzepakiem filtra. Inaczej będzie się zapychał. Na to nie ma rady.
|
|||
|
||||
anaana
|
Dlatego, owińcie ten filterek przecietym workiem od odkurzacza, sprawdzone, filtr staje sie wielokrotnego użytku, a ten od odkurzacza świetnie się nadaje.
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||