Forum  Defro Smart II  Potrzebna pomoc w podłączeniu sterownika do sieci. Subskrybuj
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona
2018-12-01 22:16
  tool Posty: 8 Ostrzeżenie: 0
Potrzebuje pomocy w podłączeniu sterownika do sieci, nie mogę za nic tego ogarnąć .
2018-12-02 02:20
  leON22 Posty: 1828 Ostrzeżenie: 0
Poczytaj , zakładka FAQ na samym końcu poradnika
2018-12-02 11:28
  sq9tbu Posty: 1075 Ostrzeżenie: 0
Miejscowość?
2018-12-02 12:59
  anaana Posty: 534 Ostrzeżenie: 0
Sobolew.
dodane 2018-12-02 12:59tool gdzie poległeś, Pan Leon jest obcykany to Ci pomoże.
2018-12-02 13:07
  sq9tbu Posty: 1075 Ostrzeżenie: 0
Wypisz jakie urządzenia w domu posiadasz do internetu, jaki to typ łącza.
2018-12-06 23:09
  tool Posty: 8 Ostrzeżenie: 0
Już podłączyłem, ale dzięki za pomoc.
2018-12-07 18:48
  leON22 Posty: 1828 Ostrzeżenie: 0
Jakoś go nie widać  
2018-12-09 22:32
  tool Posty: 8 Ostrzeżenie: 0

Nie widać ?
2018-12-10 14:15
  leON22 Posty: 1828 Ostrzeżenie: 0
Przykro mi bardzo ale nie widać 
2018-12-12 22:03
  tool Posty: 8 Ostrzeżenie: 0

Czy teraz widać ?
2018-12-12 23:25
  anaana Posty: 534 Ostrzeżenie: 0
Teraz widać i widać że pusty zadobnik, brak statystyk jeszcze 😉👍
dodane 2018-12-12 23:25Wpisz czas do opróżnienia zasobnika 👍
2018-12-13 07:12
  leON22 Posty: 1828 Ostrzeżenie: 0
Pewnie @tool nie ogarnął jeszcze tematu co i jak w statystykach , i jak wyliczyć ten czas do opróżnienia zasobnika Ogólnie wszystko OK , zmniejszyłbym tylko histerezę kotła w grupowym na 0.5 albo 0.2st najlepiej 0 st  i w zaawansowanych - Algorytm wygaszania kotła na - Tylko w grzaniu
2018-12-13 19:43
  Adam83 Posty: 17 Ostrzeżenie: 0

Witam

Podepnę się pod temat. Zakupiłem WZMACNIACZ WIFI REPEATER TP-LINK WA850RE który skrętką podłącze do sterownika. Na włączonym DHCP automatycznie przydzieli mi wolne IP i będę mógł w sieci lokalnej sterować piecem. Teraz pytanie jak zrobić to poza lokalną siecią, czyli korzystając z internetu ? Czekam na przesyłkę z alledrogo więc na razie pytam jak to ugryźć. FAQ przeglądałem

Czy dostanę indywidualne IP ? Czy przez net piec będzie łączył się za pośrednictwem tej platformy ES ? Jak to działa ?


EDIT


mój sterownik to ecoal piec OGNIWO chyba nie w tym dziale miałem pytać :/
2018-12-13 23:18
  anaana Posty: 534 Ostrzeżenie: 0
Spokojnie dojedzie podłączysz, jak dojedzie przed Świętami 😉👍
3ci link

Instrukcja
2018-12-13 23:20
  pablo Posty: 511 Ostrzeżenie: 0
Adam83 : dwa sposoby ,alb przez www i platformę albo drugi forwarding czyli popularne przekierowanie portu.
2018-12-14 09:57
  Adam83 Posty: 17 Ostrzeżenie: 0
Dziękuję za odpowiedź. Jak tylko dojdzie przesyłka spróbuję się podłączyć
2018-12-14 21:42
  tool Posty: 8 Ostrzeżenie: 0
           leON22 , dzięki za podpowiedź , do statystyk pomału dochodzę, trochę słabo mi to idzie, ale nie odpuszczam .
2018-12-14 22:25
  anaana Posty: 534 Ostrzeżenie: 0
Tool gdzie poległeś?
Najpierw dodajesz zakup paliwa, wcześniejszy niż zasypy.


dodane 2018-12-14 22:10
dodane 2018-12-14 22:12Dodatkowo ustawiasz czas do opróżnienia zasobnika w zależności od wielkości zbiornika i granulacji ekogroszku.


dodane 2018-12-14 22:19Ilość kg/min pracy podajnika = wsypujesz np. 120kg i patrzysz na czas pracy podajnika np. 600min
Dzielisz 120/600=0.2 i tą wartość wpisujesz do zakupu eko. 
dodane 2018-12-14 22:25P.S. Czas do opróżnienia zasobnika sterownik liczy od początku po dodaniu zasypu, gdy będziesz zasypywał ponownie tzn, najlepiej zaczekać aż będzie prawie widać ślimak wtedy patrzysz na czas podajnika i wiesz po jakim czasie trzeba dosypywać.
Gdy czas zmniejszysz o np 10min to ster przyśle Ci sms lub email pusty zasobnik, schodzisz dosypujesz 😃👍
2018-12-15 07:16
  leON22 Posty: 1828 Ostrzeżenie: 0
anaana napisał » 2018-12-14 22:25

...ster przyśle Ci sms lub email pusty zasobnik, schodzisz dosypujesz 😃👍

Pod warunkiem , że ustawisz sobie takie Powiadomienie na swoim koncie i wykupisz pakiet punktów w Sklepie  -> SKLEP_eSterownik


PS. Jedno powiadomienie "zjada" 0.25 punktu 
 
2018-12-15 22:54
  PLUS-MAD Posty: 56 Ostrzeżenie: 0
pablo napisał » 2018-12-13 23:20
Adam83 : dwa sposoby ,alb przez www i platformę albo drugi forwarding czyli popularne przekierowanie portu.
logując się po adresie lokalnym mam tylko podstawowe informację. Nie mogę zmieniać nastaw sterownika


Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona
Użytkownicy online: absolom, DAN4444, jurkus, NowySwiat36, Umcyk, vexpo, wajnercz

Ostatnio dodany

Adam Dutka - dom

Czytaj więcej

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

Czytaj więcej

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

Czytaj więcej

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

Czytaj więcej