Forum Defro Smart II Potrzebna pomoc w podłączeniu sterownika do sieci. Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
tool
|
Potrzebuje pomocy w podłączeniu sterownika do sieci, nie mogę za nic tego ogarnąć .
|
|||
|
||||
leON22
|
Poczytaj , zakładka FAQ na samym końcu poradnika
|
|||
|
||||
sq9tbu
|
Miejscowość?
|
|||
|
||||
anaana
|
Sobolew.
dodane 2018-12-02 12:59tool gdzie poległeś, Pan Leon jest obcykany to Ci pomoże. |
|||
|
||||
sq9tbu
|
Wypisz jakie urządzenia w domu posiadasz do internetu, jaki to typ łącza.
|
|||
|
||||
tool
|
Już podłączyłem, ale dzięki za pomoc.
|
|||
|
||||
leON22
|
Jakoś go nie widać
|
|||
|
||||
tool
|
Nie widać ? |
|||
|
||||
leON22
|
Przykro mi bardzo ale nie widać
|
|||
|
||||
tool
|
Czy teraz widać ? |
|||
|
||||
anaana
|
Teraz widać i widać że pusty zadobnik, brak statystyk jeszcze 😉👍
dodane 2018-12-12 23:25Wpisz czas do opróżnienia zasobnika 👍 |
|||
|
||||
leON22
|
Pewnie @tool nie ogarnął jeszcze tematu co i jak w statystykach , i jak wyliczyć ten czas do opróżnienia zasobnika Ogólnie wszystko OK , zmniejszyłbym tylko histerezę kotła w grupowym na 0.5 albo 0.2st najlepiej 0 st i w zaawansowanych - Algorytm wygaszania kotła na - Tylko w grzaniu
|
|||
|
||||
Adam83
|
Witam Podepnę się pod temat. Zakupiłem WZMACNIACZ WIFI REPEATER TP-LINK WA850RE który skrętką podłącze do sterownika. Na włączonym DHCP automatycznie przydzieli mi wolne IP i będę mógł w sieci lokalnej sterować piecem. Teraz pytanie jak zrobić to poza lokalną siecią, czyli korzystając z internetu ? Czekam na przesyłkę z alledrogo więc na razie pytam jak to ugryźć. FAQ przeglądałem Czy dostanę indywidualne IP ? Czy przez net piec będzie łączył się za pośrednictwem tej platformy ES ? Jak to działa ? EDIT mój sterownik to ecoal piec OGNIWO chyba nie w tym dziale miałem pytać :/ |
|||
|
||||
anaana
|
||||
|
||||
pablo
|
Adam83 : dwa sposoby ,alb przez www i platformę albo drugi forwarding czyli popularne przekierowanie portu.
|
|||
|
||||
Adam83
|
Dziękuję za odpowiedź. Jak tylko dojdzie przesyłka spróbuję się podłączyć
|
|||
|
||||
tool
|
leON22 , dzięki za podpowiedź , do statystyk pomału dochodzę, trochę słabo mi to idzie, ale nie odpuszczam .
|
|||
|
||||
anaana
|
Tool gdzie poległeś?
Najpierw dodajesz zakup paliwa, wcześniejszy niż zasypy. dodane 2018-12-14 22:10 dodane 2018-12-14 22:12Dodatkowo ustawiasz czas do opróżnienia zasobnika w zależności od wielkości zbiornika i granulacji ekogroszku. dodane 2018-12-14 22:19Ilość kg/min pracy podajnika = wsypujesz np. 120kg i patrzysz na czas pracy podajnika np. 600min Dzielisz 120/600=0.2 i tą wartość wpisujesz do zakupu eko. dodane 2018-12-14 22:25P.S. Czas do opróżnienia zasobnika sterownik liczy od początku po dodaniu zasypu, gdy będziesz zasypywał ponownie tzn, najlepiej zaczekać aż będzie prawie widać ślimak wtedy patrzysz na czas podajnika i wiesz po jakim czasie trzeba dosypywać. Gdy czas zmniejszysz o np 10min to ster przyśle Ci sms lub email pusty zasobnik, schodzisz dosypujesz 😃👍 |
|||
|
||||
leON22
|
anaana napisał » 2018-12-14 22:25 ...ster przyśle Ci sms lub email pusty zasobnik, schodzisz dosypujesz 😃👍 Pod warunkiem , że ustawisz sobie takie Powiadomienie na swoim koncie i wykupisz pakiet punktów w Sklepie -> SKLEP_eSterownik PS. Jedno powiadomienie "zjada" 0.25 punktu |
|||
|
||||
PLUS-MAD
|
pablo napisał » 2018-12-13 23:20 logując się po adresie lokalnym mam tylko podstawowe informację. Nie mogę zmieniać nastaw sterownikaAdam83 : dwa sposoby ,alb przez www i platformę albo drugi forwarding czyli popularne przekierowanie portu. |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||