Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum Sklep esterownik.pl bezprzewodowy czujnik temp zewnętrznej Subskrybuj | ||||
|
||||
rwaclaw
![]() |
Czy da się w jakiś sposób skalibrować czujnik bo myli się o ok 1st.?
|
|||
|
||||
pablo
![]() |
ja pie.. Ty tak na poważnie:? z tym pytaniem :?
Moje konto-> Ustawienia -> kalibracja czujników pepsi i frytki też podac? |
|||
|
||||
sq9tbu
![]() |
Ten czujnik ma dokładność 0,2 stopnia a rozdzielczość 0,1 więc masz w domu niedokładne termometry. To jest Twój najdokładniejszy termometr jeśli mówimy o BT2A i do niego kalibruj pozostałe.
Na marginesie ten czujnik ma IP20 i jest zewnętrzny, chyba nastapiło jakieś przekłamanie. |
|||
|
||||
rwaclaw
![]() |
Pablo, nie zrozumiałeś :-(( Czujnikiem temp. zewnętrznej nie jest czujnik montowany na płycie, (który notabene też mam i jego kalibracja jest w menu i taki głupi nie jestem) lecz czujnik radiowy - to może powiesz mi gdzie się go kalibruje, he?
sq9tbu Z tym najdokładniejszym wg ciebie termometrem jest właśnie problem i nie chodzi tu 0,2 stopnia lecz o różnicę ok. 1 stopnia (porównanie z termometrem cieczowym i elektronicznym ze stacji pogody) - dlatego zapytałem! Może jest wadliwy od początku (?). Jeśli ktoś umie odpowiedzieć na moje pytanie to serdecznie zapraszam. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Bardzo proszę , nie ma możliwości kalibracji dedykowanych czujników bezprzewodowych z poziomu platformy ES
![]() ![]() dodane 2018-12-01 11:32 sq9tbu napisał » 2018-11-30 15:40
Ten czujnik ma dokładność 0,2 stopnia a rozdzielczość 0,1 więc masz w domu niedokładne termometry. To jest Twój najdokładniejszy termometr jeśli mówimy o BT2A i do niego kalibruj pozostałe. Na marginesie ten czujnik ma IP20 i jest zewnętrzny, chyba nastapiło jakieś przekłamanie. |
|||
|
||||
rwaclaw
![]() |
Dzięki za odpowiedź, skontaktuję się więc z firmą po sezonie grzewczym
![]() |
|||