Rozgrzewamy jesienne temperatury i z tej okazji przygotwaliśmy dla Państwa OBNIŻKI CENOWE wybranych produktów w naszym sklepie eSterownik.pl!
W zakładce "PROMOCJA" znajdziecie wszystkie produkty objęte rabatem
Forum  eCoal.pl v3.5  Jak podłączyć czujnik temperatury RM1+BT1 zamiast czujnika przewodowego Subskrybuj
2018-11-30 09:49
  rafael_k Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
Witam,
Z racji słabego dogrzewania pomieszczeń na kondygnacji +1 postanowiłem przenieść czujnik przewodowy temperatury z poziomu 0 na poziom +1, a żeby nie ciągnąć kabli to zakupiłem zestaw RM1+BT1. Zestaw podłączony zgodnie z instrukcją. Nie mam dostępu do internetu. Czujnik przewodowy odłączony. I teraz pytanie: jak ustawić na sterowniku żeby brał mi sygnał z czujnika bezprzewodowego?
2018-11-30 10:46
  leON22 Posts: 6100 Ostrzeżenie: 3
Jak już podłączyłeś i zestroiłeś zestaw ( dodałeś pokój ) , to ustawienia w obwodach CO podobnie jak z przewodowym , tylko wchodzisz w pokoje , klikasz na strzałkę w prawym górnym rogu , klikasz konfiguracja ( ustawiasz odpowiednią dla siebie temp.wew. i obwody co - brak ) to wszystko
2018-11-30 11:09
  rafael_k Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
ok, tylko czy to jest do zrobienia z poziomu sterownika na piecu? Bo nie mam możliwości ustawienia tego z aplikacji.
2018-11-30 11:13
  leON22 Posts: 6100 Ostrzeżenie: 3
Nie mam pojęcia , dzwoń do serwisu ES
2018-11-30 12:21
  z.seczkowski Posts: 45 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS

W aplikacji wybieramy Obwody CO  w zakładce Czujnik temperatury   wybieramy ten dodany czujnik BT1
Proszę o kontakt z serwisem ES pod numerem 605 780 882. 
2018-11-30 12:29
  rafael_k Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
Dodzwoniłem się do serwisu, muszę jakoś na chwilę doprowadzić internet do sterownika w celu sparowania z czujnikiem BT1 i ustawienia go jako czujnik w obwodzie CO.
Users on-line: buczobucz, Maxim