Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Jak podłączyć czujnik temperatury RM1+BT1 zamiast czujnika przewodowego Subskrybuj | ||||
|
||||
rafael_k
![]() |
Witam,
Z racji słabego dogrzewania pomieszczeń na kondygnacji +1 postanowiłem przenieść czujnik przewodowy temperatury z poziomu 0 na poziom +1, a żeby nie ciągnąć kabli to zakupiłem zestaw RM1+BT1. Zestaw podłączony zgodnie z instrukcją. Nie mam dostępu do internetu. Czujnik przewodowy odłączony. I teraz pytanie: jak ustawić na sterowniku żeby brał mi sygnał z czujnika bezprzewodowego?
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Jak już podłączyłeś i zestroiłeś zestaw ( dodałeś pokój ) , to ustawienia w obwodach CO podobnie jak z przewodowym , tylko wchodzisz w pokoje , klikasz na strzałkę w prawym górnym rogu , klikasz konfiguracja ( ustawiasz odpowiednią dla siebie temp.wew. i obwody co - brak ) to wszystko
![]() |
|||
|
||||
rafael_k
![]() |
ok, tylko czy to jest do zrobienia z poziomu sterownika na piecu? Bo nie mam możliwości ustawienia tego z aplikacji.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Nie mam pojęcia , dzwoń do serwisu ES
![]() |
|||
|
||||
z.seczkowski
![]() |
W aplikacji wybieramy Obwody CO w zakładce Czujnik temperatury wybieramy ten dodany czujnik BT1 Proszę o kontakt z serwisem ES pod numerem 605 780 882. |
|||
|
||||
rafael_k
![]() |
Dodzwoniłem się do serwisu, muszę jakoś na chwilę doprowadzić internet do sterownika w celu sparowania z czujnikiem BT1 i ustawienia go jako czujnik w obwodzie CO.
|
|||