Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 nareszcie podłaczony do sieci Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
Wojtal
![]() |
czujnik przełożyłem tam gdzie powinien byc na te kolanko na powrót, ochorna pompa cwu podkręcona na 3. Wybacz ale mam daleko do pieca duzoo schodów itp
|
|||
|
||||
anaana
![]() |
Dobrej nocy.
|
|||
|
||||
Wojtal
![]() |
może narazie zostawie jeszcze ten czujnik w spokoju
dodane 2018-12-03 00:14dzięki nawzajem |
|||
|
||||
anaana
![]() |
chidzenie wpływa na zdriwie, lepiej serducho pracuje 😉👍
|
|||
|
||||
Wojtal
![]() |
raczej bieganie do piwnicy niż chodzenie
|
|||
|
||||
anaana
![]() |
to go zostaw, ale trzeba go będzie skalibrować bo woda z zasilania była niższa o 10st niż w kotle.
Chyba że dobrze nie dolegał. dodane 2018-12-03 00:19jak odznaczysz pompe mieszajaca to Ci zniknie ze schematu |
|||
|
||||
Wojtal
![]() |
oryginalny czujnik który jest na zasilaniu jest włożony do kotła przez taką specjalną dziurke a ja ten z powrotu przyczepiłem na zewnatrz na kolanku moze przez to
|
|||
|
||||
anaana
![]() |
zobaczysz rano czy powrót jest rowny Cwu
masz mały idbiór ciepla bo eCoal pidnisi zadana i 5st jak byś tegi nie chcuał to miżesz przejsć na spalanie grupowe.👍 dodane 2018-12-03 00:25przepraszam za klawiaturę strzela byki że szok.🙃🙃🙃 |
|||
|
||||
Wojtal
![]() |
Ok Dzięki za pomoc, pozyjemy zobaczymy, dobranoc
|
|||
|
||||
anaana
![]() |
oooo brak już pompy mieszajaceh wirtualnej brawo 🍾🍾🍾
dodane 2018-12-03 00:27dodaj jeszcze do wykresu zawor 4d 💪😀👍 dodane 2018-12-03 00:28dobrej 😴😴😴😴😴 |
|||
|
||||
Wojtal
![]() |
Niewiem czy dobrze ale dodalem 4d
|
|||
|
||||
anaana
![]() |
Bardzo dobrze 💪🙂👍
Czujnik za to do wymuany lub dodaj mu 10st w kalubracji czujników. |
|||
|
||||
Wojtal
![]() |
na palniku tez bardzo ładnie to wygląda, jedyny skutek uboczny to woda z bojlera 60 stopni mozna poparzyc rece
|
|||
|
||||
anaana
![]() |
jak skalibrujesz czujnik to wylączy Cwu przy np.50st i Cwu bedzie miec 50st.
|
|||
|
||||
Wojtal
![]() |
Skalibrowane, ale chyba i tak go wymienie zeby to bylo ok w 100%
|
|||
|
||||
anaana
![]() |
Masz gdzie kupić?
dodane 2018-12-03 12:55P.S. Tylko czy pompa wytrzyma częste włączanie i wyłączanie, można jeszcze pompę ustawić na 1 i moze chodzić 24 tylko wida Cwu cieplejsza. |
|||
|
||||
Wojtal
![]() |
Na allegro albo stacjonarnie u mnie. A gdyby zainstalowac ta pompe mieszajaca? Bylby jakis wiekszy sens?
|
|||
|
||||
anaana
![]() |
||||
|
||||
Wojtal
![]() |
Mozna jeszcze jakos obizyc temp. cwu? jeszcze pytaie odosnie tego 4d czy te nastawy sa dobre, nigdy nic tam nie przestawialem
|
|||
|
||||
anaana
![]() |
Tem. Cwu powinna być podobna do tem. powrotu. Zmienisz czujnik -temperatura spadnie.
50st może i dużo. Jesli masz dobrze zamontowany zawór 4d to można wiecej puscic ciepłej wody na powrót a mniej na dom. Dobry czujnik jest bardzo wazny bo zobaczysz ile idzie ciepłej wody z zaworu 4d. Dobrze zaizoluj rury powrotne do kotła. |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||