Forum eCoal.pl v3.5 problem ustawieniem szybkosci podawania groszku przez podajnik Subskrybuj | ||||
|
||||
marcink
|
Witam .. jestem nowym użytkownikiem , mam problem jak w tytule , groszek wypala sie i pali w nizszych partiach palnika tak na 2/3 wysokości .. jak można to skorygować ? Zgóry dziękuje za pomoc oczywiście przypominam nie ma głupich pytań :d a w kwestii tego pieca to mój pierwszy dzień .
|
|||
|
||||
dartante
|
Witam. Nadmuch w dół. Np: -2%. Szukaj na forum jest bardzo dużo porad od doświadczonych palaczy.
|
|||
|
||||
marcink
|
dzięki wielkie szukałem ale jeszcze nie potrafię się do końca w tym wszystkim odnaleźć jest to dla mnie nowy temat ale będę go zgłębiał z tego co myślę może mieć wpływ parę czynników jak nadmieniłeś nadmuch ( o którym nie pomyślałem ) , prędkość podawania no i może samo paliwo czyli jakość ekogroszku zmienię i po testuje pozdrawiam i dzięki
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Sprawdz ciąg kominowy czy przypadkiem nie wypala Ci węgla w podtrzymaniu .
Możliwe że węgiel wysokokaloryczny z mała zawartością popiołu ( skarbek z piekar) i bedzie CI cięzko utrzymąc kopczyk, wtedy domieskza węgla mniej kalorycznego |
|||
|
||||
marcink
|
dzieki mam 3 wory innego mniej kalorycznego poprobuje
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
A co to znaczy kopczyk, ostatnio tu pokazywali i to się źle pali ? bodzisty pokazywał. Jak nie ma takiego ognia to co zrobić ? Ustawiłem jak on i mi się tak nie pali.
|
|||
|
||||
energotop
|
A masz ten sam opal? Ten sam kocioł? Ten sam komin? Sam sobie odpowiedz...
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Nie mam tego opału, ale chciałem sprawdzić czy na takich ustawieniach będzie się tak palic. Nigdy nie miałem tak jak tam pokazuje.
|
|||
|
||||
energotop
|
dodane 2018-11-16 22:34Ten palnik lepiej radzi sobie z mialem niż z groszkiem a po drugie proponuje nie sugerować się tym co ludzie pokazują . |
|||