Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 problem ustawieniem szybkosci podawania groszku przez podajnik Subskrybuj | ||||
|
||||
marcink
![]() |
Witam .. jestem nowym użytkownikiem , mam problem jak w tytule , groszek wypala sie i pali w nizszych partiach palnika tak na 2/3 wysokości .. jak można to skorygować ? Zgóry dziękuje za pomoc oczywiście
![]() |
|||
|
||||
dartante
![]() |
Witam. Nadmuch w dół. Np: -2%. Szukaj na forum jest bardzo dużo porad od doświadczonych palaczy.
|
|||
|
||||
marcink
![]() |
dzięki wielkie
![]() ![]() ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Sprawdz ciąg kominowy czy przypadkiem nie wypala Ci węgla w podtrzymaniu .
Możliwe że węgiel wysokokaloryczny z mała zawartością popiołu ( skarbek z piekar) i bedzie CI cięzko utrzymąc kopczyk, wtedy domieskza węgla mniej kalorycznego |
|||
|
||||
marcink
![]() |
dzieki
![]() ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
A co to znaczy kopczyk, ostatnio tu pokazywali i to się źle pali ? bodzisty pokazywał. Jak nie ma takiego ognia to co zrobić ? Ustawiłem jak on i mi się tak nie pali.
|
|||
|
||||
energotop
![]() |
A masz ten sam opal? Ten sam kocioł? Ten sam komin? Sam sobie odpowiedz...
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Nie mam tego opału, ale chciałem sprawdzić czy na takich ustawieniach będzie się tak palic. Nigdy nie miałem tak jak tam pokazuje.
|
|||
|
||||
energotop
![]() |
dodane 2018-11-16 22:34Ten palnik lepiej radzi sobie z mialem niż z groszkiem a po drugie proponuje nie sugerować się tym co ludzie pokazują ![]() |
|||