Forum  eCoal.pl v3.5  Problemy problemy z ustawieniami Subskrybuj
2018-10-22 21:18
  czxc Posts: 2 Ostrzeżenie: 0

witam, nie mam żadnego pojęcia o tych piecach i sterownikach jedyne co wiem to jaki mam sterownik, ogólnie to praca auto jest ustawiona czyli ciagle grzeje nawet jak na tym termostacie pokojowym jest ustawione 24 stopnie to po 2 dniach bedzie 29 bo ciągle popma chodzi. ustawiam w ręczny to nawet po godzinie nic sie nie dzieje, choć czas podtrzymania to 40 minut. nie wiem czy dobrze mysle ale zeby ten termostat pokojowy dział to musi być tryb ręczny . tylko, ze wtedy nic sie nie dzieje temperatura pieca spada i spad, i po godzinie wracam do truby auto zeby nie zgasło i zebym nie musiał rozpalać ponownie. prosze nawet o najprostsze porady bo mój poziom znajomości jest zerowy

Witam, moja wiedza jest zerowa, problem jest taki, ze ciagle przekracza temperaturę ustawioną w pokoju na termostacie , w trybie auto sie z nim w ogóle nie łączy, a w trybie ręcznym nic się nie dzieje , przerwe w podtrzymaniu mam ustawioną na 40 min próbowałem nawet na 15 ale nic sie nie dzieje mija godzina temperatura kotła spad praktycznie juz nie ma żaru i zmieniam znowu w auto zeby nie zgasło . ten termostat dziła chyba tylko w tym trybie ręcznym
2018-10-23 21:21
  czxc Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
jak połączyć termostat pokojowy w trybie ręcznym

dodane 2018-10-23 21:20wczoraj Wy nie widzieliście moich wpisaów, ja dziś nie widze waszych . czy coś sie zmieniło ?

dodane 2018-10-23 21:21podłączyłem właśnie neta pomoże ktoś z ustawieniami wszsytkiego?
2018-10-26 17:10
  leON22 Posts: 2347 Ostrzeżenie: 1
Witam , ogarnąłeś wszystko w/g moich wskazówek 
2018-10-26 19:48
  wlasti Posts: 74 Ostrzeżenie: 0

czy taki termostat pokojowy jaki ma czxc

- może???
- (powinien???) pokazywać sterownikowi pieca temperaturę w pokoju tak żeby się wyświetlała?

bo na wykresie nie ma...
nie lepiej zwykły czujnik temperatury założyć???
2018-10-27 08:10
  ES_Serwis Posts: 322 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Witam,nie termostat nie pokaże na sterze temperatury,jedynie stan w jakim aktualnie jest (praca/stop) 

2018-10-27 12:01
  leON22 Posts: 2347 Ostrzeżenie: 1
Witam , tak jak wyżej napisał ES_Serwis , temperatura jest widoczna na termostacie . czxc tak jak pisałem Ci na PW bez termostatów na grzejnikach ciężko będzie ogarnąć temp. w pomieszczeniach tak żeby każdym była taka sama Z jedną pompą jaką posiadasz w swojej instalacji możesz tylko ustawić jej wyłączenie po uzyskaniu temp.wew. w miejscu gdzie zamontowany masz termostat . 
2018-10-27 12:07
  artur1973 Posts: 71 Ostrzeżenie: 0
ES_Serwis napisał » 2018-10-27 08:10
Witam,nie termostat nie pokaże na sterze temperatury,jedynie stan w jakim aktualnie jest (praca/stop) 

o ile instalator dobrze go podłączy nie tak jak u mnie XD
Users on-line: bronekw, mlynowo1, sjzwojtek

Recently added

Krzysiek J - dom

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more