Forum eCoal.pl v3.5 Urządzenie nie podłączone Subskrybuj | ||||
|
||||
Hajtaler
|
Witam. Jak w temacie. Czy to coś u Was czy szukać u siebie? Internet działa, reset routera i sterownika wykonany - nie pomaga. Z góry dzięki za info
dodane 2018-06-24 21:50Halo halo. Mógłby ktoś udzielić informacji? Od wczoraj nadal ta sama sytuacja. Ponawiam pytanie: czy to jakiś problem ze strony ES czy u mnie awaria? |
|||
|
||||
login
|
wszystko działa szukaj u siebie
|
|||
|
||||
pawel3
|
W razie problemów można skorzystać z naszej pomocy/porady tel 605 780 882
|
|||
|
||||
Hajtaler
|
Nie mogę coś sobie poradzić. Internet jest, kabel sprawny(połączyłem się nim z netem przez laptopa - wszystko śmiga)
Usunąłem urządzenie z konta żeby je ponownie dodać i coś mi nie idzie - przy kotle na wyśwetlaczu status sieci jest online. Wpisuję w okno wyszukiwarki adres ip ze sterownika wg instrukcji i otwiera mi się tylko strona gdzie jest tylko ecoalv3.5 i logout a nie ma tych przycisków poniżej( strona głowna, parametry ogólne, wykresy) Dodam tylko że nikt nic nie grzebał, połączenie przestało być aktywne z dnia na dzień, po resecie sterownika przez chwilę piszczy i zapala się trójkąt alarmu i gaśnie po ułamku sekundy. Pomocy dodane 2018-06-29 21:14 |
|||
|
||||
rafbog
|
Jeżeli masz oprogramowanie antywirusowe to je wyłącz i spróbuj wówczas zalogować się do sterownika. Jak zadziała to możesz dodać w antywirusie lokalny adres sterownika do wyjątków wyłączonych ze sprawdzania.
|
|||
|
||||
Hajtaler
|
Jakoś sobie poradziłem. Połączyłem się lokalnie ze sterownikiem po podłączeniu laptopa do routera przez kabel.
Po zainstalowaniu urządzenia na stronie komunikat urządzenie nie podłączone nadal występował. Pomogł format karty sd |
|||