Forum eCoal.pl oe +16kw i miał Subskrybuj | ||||
|
||||
buhaj39
|
Panowie
Potrzebuje,sprawdzone ustawienia pod miał o bardzo małej granulacji,próbowałem już automatu i grupowego ale cały czas mam problem, kocioł się wygasza. W przyszłym tygodniu muszę wyjechać na 3 dni a woda ciepła dla rodzinki musi być. Z góry wielkie dzieki za pomoc
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
W grzaniu dobrze chodził na obecnych ustawieniach ? Jeśli tak, to przenieś je do podtrzymania, zwiększ ilość powtórzeń, ustaw czas postoju dłuższy i musi gadać. Chyba że tam miał jest przeciwpożarowy. A i algo wygaszania masz nieaktywne.
|
|||
|
||||
buhaj39
|
Problem w tym że kupilem go na lato i nie potrafie znalesc odpowiednich ustawien.
wyglada to tak jakby nie trzymal zaru w podtrzymaniu |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Miały węglowe dobrze trzymają żar. Tu kwestia, czy palnik miał wcześniej okazję popracować w grzaniu i wytworzyć odpowiednią ilość popiołu, która latem powinna zalegać na palniku. Czasem wystarczy po prostu zasypać żar łopatką popiołu. Czyli nie masz ustawień na to paliwo... w automacie korekta dmuchawy na +2, +3. Czas pracy podajnika [sek] 6 Czas postoju podajnika [min] 60 Czas krótkiej przerwy [sek] 54 Ilość powtórzeń podajnika 3 Moc dmuchawy [%] 38 - 40Algorytm wygaszenia kotła Aktywny. Gdy skończy, zasyp żar jak wyżej pisałem. Spróbuj. |
|||
|
||||
buhaj39
|
Vmilo,wielkie dzięki za pomoc,narazie odpukać pali się super,wydaje mi się że nawet lepiej niż eko. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Bo burner lepiej spala miały niż groszki Dosyp jeszcze popiołu na palnik i powinno gadać. |
|||