Forum eCoal.pl v3.5 Jak byscie wybierali na nowo kociołek to jaki? Subskrybuj | ||||
|
||||
przemekoep10kw
|
jakbyscie wybierali na nowo kociołek to jaki?
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Gdybym musiał brać kocioł na paliwo stałe wziąłbym jakiegoś SKAM`a pewnie "p plus 7kW".
|
|||
|
||||
anaana
|
Tylko Ogniwo 😊⛓️🤩
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
anaana napisał » 2018-06-06 22:23 Tylko Ogniwo 😊⛓️🤩 Nowicjusz... ale dla sprawnego oka od razu widać stopkę "Ogniwo eko plus m" Równie dobrze można napisać że zamiast Poloneza kupię FSO Polonez Caro |
|||
|
||||
minertu
|
przemekoep10kw napisał » 2018-06-06 17:18 RBR-K
jakbyscie wybierali na nowo kociołek to jaki? |
|||
|
||||
leON22
|
Witam , przy obecnych cenach węgla i różnych perypetiach związanych z jego wątpliwą jakością na składach opału , chyba zainwestowałbym w kociołek na gaz ( tak mnie coś korci żeby po 16-tu latach wejść z powrotem w ten "temat" , gaz z sieci ) , ewentualnie Pompa Ciepła Powietrze-Woda Jednym słowem - Czysto , miło i przyjemnie , ale czy tanio Oto jest pytanie pewny
|
|||
|
||||
simko1
|
Przed ociepleniem domu miałem duże obawy ile zje mi nowy piec (ociepliłem dom i wymienilem piec w jednym roku).
Na dzień dzisiejszy wiem ze dużo nie spale i jeśli musiałbym wymieniać to na pellet (ogniwo lub rbr) lub gaz. |
|||
|
||||
Powolniak
|
Obecnie mam ogniow i pewnie ponowiłbym wybór. Jednak tak na serio nie brał bym paliwa stałego. Grzałka 6-7,5kW i klimatyzator bym wybrał |
|||
|
||||
konto usunięte
|
A no właśnie Zamiast kociołka za 12000 PLN (klasy 5) można założyć rekuperację (wentylację mechaniczną z odzyskiem ciepła ) i klimę. Niestety przy ogrzewaniu innym niż paliwo stała rekuperator staje się niezbędny,
|
|||
|
||||
DKo70
|
Przypuszczam że rbr. Już taki chciałem ale nie łapał się na dopłaty PONE.
Może właśnie pellet. Może pomyślałbym o gazie, bo w ostatnich latach raczej staniał niż zdrożał ale musiałbym docieplić stropy i dach. No i minus taki że nie mam podłogówki. |
|||
|
||||
sq9tbu
|
Only gas.
|
|||
|
||||
procho
|