Forum eSterownik.pl ogniwo eko plu plus Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 7Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
mirko14
|
Witam
Mam też ogniwo eko plus 16kw , kupiłem regulator ciągu kominowego i nie wiem gdzie mam go zamontować . kanał do wyrzucania popiołu z drugiej strony proszę o pomoc mirko 14 |
|||
|
||||
budgie1
|
A instrukcji nie było?
|
|||
|
||||
mirko14
|
nie wie nie sprawdzałem
|
|||
|
||||
budgie1
|
Od tego bym zaczął
|
|||
|
||||
LiMat
|
mirko14 napisał » 2018-12-16 10:42 Witam Mam też ogniwo eko plus 16kw , kupiłem regulator ciągu kominowego i nie wiem gdzie mam go zamontować . kanał do wyrzucania popiołu z drugiej strony proszę o pomoc mirko 14 Zakładam, że masz RCK do montażu w ścianę komina. Powyżej lub poniżej czopucha 20/30 cm, w pomieszczeniu kotłowni. |
|||
|
||||
Marko132
|
Witam. Ja też w tym roku założyłem regulator ciągu kominowego. Posiadam piec ogniwo eko 24kw już 10 lat. Regulator założyłem na czopuch. Jeżeli kupiłeś regulator montowany na komin to powinien byż założony w tym samym pomieszczeniu co piec powyżej lub poniżej czopucha.
|
|||
|
||||
budgie1
|
Marko, a co było powodem montażu tego ustrojstwa?
|
|||
|
||||
Marko132
|
Mieszkam w górach, często mocno wieje lubiał się wtedy kopczyk zapadać lub podnosiło temperatrę. Teraz mam ustawione 25 Pa tak jak na piecu pisze i piecyk cały czas jednakowo się zachowuje.
|
|||
|
||||
budgie1
|
Ja mam wejscie czopucha do komina za ścianą i boję się, że nie zda mi to egzaminu. Chyba musiałbym na szczyt komina zainstalować taki regulator.
|
|||
|
||||
Marko132
|
Ja założyłem na czopuch zaraz za czujnikim spalin. Teraz jak wiaterek wieje to słychać jak pracuje i się sprawdza.
|
|||
|
||||
budgie1
|
Godne przemyślenia
|
|||
|
||||
Marko132
|
Chciałem zapytać w temacie ile spalają Wam piecyki. Wydaje mi się, że dużo spalam. Ogrzewam 220 m za cały rok z grzaniem wody w lecie spalam 4,5 do 5 t.
|
|||
|
||||
budgie1
|
Ja kurde więcej...gdzieś ponad 6 ton.
|
|||
|
||||
Marko132
|
Budgie dzięki. Widzę że nie jest u mnie źle.
|
|||
|
||||
budgie1
|
I humorek ci przed świetami poprawiłem Marko
|
|||
|
||||
Marko132
|
Rozmawiając z osobami, które mają piece na groch i twiedzących, że spalają 3t to wydawało mi się, że dużo spalam.
|
|||
|
||||
budgie1
|
Nie można też do końca wierzyć takim gościom ...jedni maja 18 stopni w domu
|
|||
|
||||
leON22
|
Witam , odświeżę temat i zapytam , czy ktoś z Was posiada już takowy kociołek serii Eko Plus+ i może podzielić się wrażeniami z jego użytkowania Z góry thx , za opinie
|
|||
|
||||
przemekoep10kw
|
no mnie tez ciekawi ten nowy palnik jak sie sprawuje .
dodane 2019-03-09 19:01no mnie tez ciekawi ten nowy palnik jak sie sprawuje . dodane 2019-03-09 19:04powinno byc wyszukiwarka lub grupy np kto ma ogniwa 10 kw albo 16 albo eko plus + i by bylo wiadomo z kim pisac |
|||
|
||||
leON22
|
Na forum cisza , a w sieci też niewiele oprócz filmiku na YT
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 7Następna stronaOstatnia strona | ||||