Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Tryb LATO ciągły czy przerywany Subskrybuj | ||||
|
||||
beni226
![]() |
Witam, czy jest ktoś na forum kto może testował palenie w lato na wode w ciągłym trybie oraz w paleniu co 2-3dni na wode i wygaszanie kociołka?Mam zasobnik 200l i zastanawiam się czy lepiej podgrzac bojler do wyzszej temp i wygasic piecyk czy niech chodzi w trybie ciągłym na mniejszej temp/
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Pale w trybie ciągłym , grzeje 140l na 3 osoby głownie prysznice , schodzi około 100kg na miesiąc .
BTW chce Ci się co 3 dni rozpalać ? |
|||
|
||||
marleyy
![]() |
Ja tak samo, pale non stop schodzi 90-120kg groszku - piec nie stoi i nie rdzewieje
![]() |
|||
|
||||
Daret
![]() |
W zeszłym sezonie letnim grzałem cwu drewnem pozostałym z budowy. W tym poszedłem po rozum do głowy i grzeje ekogroszkiem. Po powrocie z pracy włączam kocioł,a po nagrzaniu bojlera wyłączam. I tak codziennie, bez rozpalania bo żar utrzymuje się w retorcie do następnego dnia. Nie wiem tylko czy jest to zdrowe dla kotła.
|
|||
|
||||
mamut
![]() |
Możesz jeszcze na programatorze CWU ustawić w jakich godzinach ma grzać do zadanej, w jakich pilnować ewentualnie temperatury obnizonej lub nie grzać i wtedy będzie cały czas w podtrzymaniu.
|
|||