Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum Defro Smart II Kocioł firmy Defro Subskrybuj | ||||
|
||||
ewela86
![]() |
Jak w temacie.. ma ktoś taki kocioł? Interesuje mnie z płaszczem wodnym, ślimakowy z podajnikiem na ekogroszku...
U producenta otrzymałem informację że na metraż130mkw 16 kw wystarczy... Jakie jest Wasze zdanie?
|
|||
|
||||
Wikliraf
![]() |
http://cieplowlasciwie.pl/ - najpierw oblicz ile potrzebujesz, bo raz czytam, ze masz 110m i 25 kW z Pleszewa, teraz 130 i 16 kW chcesz brać.
Nie płaszcz wodny, a chyba ruszta wodne, które zasyfiają wymiennik i tyle. Używałem defro duo i nie polecam ani rusztu wodnego ani defro. Kocioł drogi i tylko ładnie wygląda. Reszta na przeciętnym poziomie, więc po co przepłacać?? Poczytaj warunki gwarancji w defro. |
|||
|
||||
gmaj22
![]() |
Nawet jakby powiedzieli, że na metraż 160 m2 13 kW wystarczy, to też bym się zastanowił. Zresztą nie same metry warunkuja wielkość kotła.
![]() |
|||
|
||||
pablo
![]() |
ewela86: jak masz domek 130 m to 8 KW szukaj pieca
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
ewela86 chyba sam dokładnie nie wie jaki ma metraż , bo wcześniej pisał o 110 m2 , teraz zrobiło mu się 130 m2
![]() ![]() |
|||
|
||||
pablo
![]() |
leON22 ; może też jest po świecie "6 króli" a tak na poważnie niech zerknie do plany domu może coś będzie opisane
co potrzebuje. |
|||
|
||||
pab11o
![]() |
ja mam defro
![]() ![]() dodane 2018-01-28 14:15Czemu u mnie na schemacie pokazuje że zawór 4d jest otwarty na 1proc |
|||
|
||||
reaker
![]() |
Podaj parametry swojego domu.
Ja mam 200m p.u. ocieplenie 15cm grafit, 30cm skosy/strop, okna 3 szybowe i mam 15kW defro. Daje radę ![]() Działał na 80% mocy średnim węglem, podczas mrozów -30 stopni, więc większego nie ma sensu. |
|||