Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum bruli.pl v3.5 Zdalny dostęp do Bruli v3.5 Subskrybuj | ||||
|
||||
kulilin
![]() |
Witam, zacząłem w tym roku przygodę z piecem ze sterownikiem Bruli v3.5, ponieważ mam w kotłowni gniazdo Ethernet podłączyłem piec do internetu i właśnie...
![]() Zainstalowałem aplikację Bruli na smartfonie i po sieci lokalnej od razu znajduje mi urządzenie i wszystko działa poprawnie... Problem pojawia się, gdy nie jestem w sieci lokalnej, dodałem urządzenie do konta na eSterownik poprzez wpisanie adresu IP i powiązałem je z kontem, ale zarówno eSterownik, jak i aplikacja mobilna na smartfonie nie mogą połączyć się z urządzeniem - poprzez strone internetową eSterownik - Urządzenie nie podlączone, aplikacja mobilna Bruli na smartfonie - Nie można podłączyć się do urządzenia, oczywiście wszystko jest podłączone i działa, jakieś sugestie, z góry serdecznie dziękuję za pomoc... ![]() |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
W aplikacji mobilnej Bruli należy zalogować się danymi do platformy eSterownik.pl a nie hasłem którym logujemy się w sieci lokalnej.
|
|||
|
||||
kulilin
![]() |
W apce mobilnej Bruli loguję się właśnie danymi z platformy esterownik, widzę dodane urządzenie i po kliknięciu pojawia się komunikat, że nie można połączyć się z urządzeniem, urządzenie nie podłączone.
Zauważyłem, że czasami piec pokazuje mi offlane pomimo że jest podłączony, próbowałem jednak łączyć się gdy było online i też nie działa. Nie wiem co jest przyczyną, po sieci lokalnej gdy jestem w domu działa super, a zdalnie nie potrafi się połączyć... Są jeszcze jakie ustawienia pieca? Dodam że bezpośrednio z platformy e sterownik też nie potrafi połączyć się z urządzeniem. Ktoś miał podobny problem? |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
Czy na panelu sterownika jest widoczne ID ? Jeżeli tak to możesz podać ?
|
|||
|
||||
kulilin
![]() |
Niestety nic takiego nie wyświetla (ID), sam już nic nie rozumiem, urządzenie jest online, dodaję je do esterownika i tu zaczynają się schody, z poziomu esterownika jak klikne przejdź do urządzenia, to po chwili wyskakuje urządzenie nie podłączone... Są jeszcze jakieś ustawienia? Wydawało mi się to banalnie proste, a jednak nie
![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Witam,spróbuj sformatować kartę Micro SD. Możesz to zrobić z pozycji strony lokalnej sterownika ew standardowo korzystając z komputera. Pozdrawiam
|
|||
|
||||
kulilin
![]() |
Faktycznie jest opcja formatuj kartę SD, czy to pomoże, mogę tak po prostu to zrobić? Co jest na tej karcie, nie czasami jakieś sterowniki? Wolę się upewnić...
|
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
Możesz śmiało formatować
|
|||
|
||||
kulilin
![]() |
Wczoraj już nie miałem czasu, ale po formacie karty pamięci, dziś rano zauważyłem, że sterownik się zaktualizował do nowszej wersji, pokazuje teraz ID urządzenia, ale jest offline, a wszystko podłączone, kolejna zagadka. Zauważyłem jeszcze, że tak jakby nie dopalał węgla po tej aktualizacji, czy to możliwe? Tak jakby teraz na tym samym ustawieniu, czyli automat retor-grupowy częściej podawał paliwo, jakby miał teraz krótsze przerwy pomiędzy cyklami podawania i węgiel nie zdąży się dopalić, a zdalnie dalej nie działa
![]() dodane 2018-01-17 16:43heh, teraz spróbowałem jeszcze raz zrobić wszystko od początku i dostęp zdalny działa ![]() Teraz tylko muszę zająć się prawidłowym ustawieniem spalania i tutaj proszęrównież o pomoc - udostępniłem urządzenie, wystarczy wpisać w wyszukiwarcekulilin Kamen 20kW/Bruli v3.5 lub po prostu kulilin. Nie wiem jakie dane jeszcze potrzebujecie, jestem początkujący, to pierwszazima z tym piecem, miałem go już co prawda wcześniej, ale nawet go nietestowałem w trakcie budowy, bo budynek nie był ocieplony, nie było siłownikówna podłogówce itd... Dodam tylko, że zawsze miałem na retorty-grupowe ustawioną ilość powtórzeńna 3 dla 20kW przy wcześniejszej wersji oprogramowania chyba 1.1.17.0 cośtakiego i węgiel spalał się dobrze i właśnie minimalnie mogłem ustawić 3powtórzenia. Teraz przy nowym 1.1.22.2 widzę, że min. to 2 powtórzenia i dziśzmianiłem na jakiś czas na 2, to było znacznie za mało i nie potrafił dobić dozadanej temp. lub trwało to bardzo długo, a jak zmienię z powrotem na 3, to niedopala węgla, bo zdąży spaść do popielnika niedopalony... Wszelkie uwagi mile widziane, jeśli potrzebujecie jeszcze jakieśinformacje, to chętnie odpowiem... |
|||
|
||||
downhill
![]() |
Cześć,
2powtórzenia na UMOWNEJ mocy 20kW to 22sekundy podawania ekogroszku (11sekund x2podania) 3powótrzenia na UMOWNEJ mocy 20kW to 33sekundy podawania ekogroszku (11sekund x3podania) : ) Ustaw sobie śmiało moc min/max 16kW(9sek.podawania ma) i daj np.3podania to będziesz miał coś pomiędzy czyli 27sekund podawania : ) |
|||
|
||||
kulilin
![]() |
ok, dzięki za informację i poradę, oczywiście wypróbuję
![]() |
|||