Forum eCoal.pl v3.5 brak możliwośći akceptacji alarmu zabezpieczenie termiczne Subskrybuj | ||||
|
||||
pawciobiel
|
eko plus 16kw, sterownik 3.5
Gdy wystąpi alaram "zabezpieczenie termiczne" 1) Nie mogę zaakceptować alaramu na panelu sterownika nawet gdy temperatura spadnie poniżej 70C. Klikam by akceptować i alarm znika po czym, dostłownie za ułamek sekundy już nowy. 2) W interfejsie WWW, mam trudności w zaakceptowaniu alarmu i przełączeniu sterownika w tryb auto ponieważ kolejny alarm pojawia się co kilka sekund, nawet jeśli temperatura spadła poniżej 70C. W Firefoxie, akceptuję alarm ok, próbuję przełączyć dostaję błąd, czekam 1m-5m alarm pojawia się znowu. W Chromie, pomimo że ikona alarmu (dzwonek w prawym górnym rogu) jest szary - brak alarmu - dalej nie mogę przełączyć w tryb auto. Jeśli odświeżę strony to ikona alarmów na ułamek sekundy robi sie czerwona i jeśli szybko kliknę to mogę zaakceptować alarm, "eCoal/Alarm termik kotła - Zabezpieczenie termiczne kotła"Przy próbie przełączenia w tryb automatyczny dostaję komunikat: "Błąd podczas zapisu parametrów: is_disabled" Uprzejmie proszę o dodanie/poprawę funkcjonalnośći akceptacji alarmów, by jeśli wystąpił alaram j.w. a temperatura jest niższa niż np 80C(?), to jedno potwierdzenie usuwa wszystkie alarmy już wygenerowane/czekające w kolejce. |
|||
|
||||
pawel3
|
||||
|
||||
pawciobiel
|
hmm ok, dziękuję.
|