Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 brak możliwośći akceptacji alarmu zabezpieczenie termiczne Subskrybuj | ||||
|
||||
pawciobiel
![]() |
eko plus 16kw, sterownik 3.5
Gdy wystąpi alaram "zabezpieczenie termiczne" 1) Nie mogę zaakceptować alaramu na panelu sterownika nawet gdy temperatura spadnie poniżej 70C. Klikam by akceptować i alarm znika po czym, dostłownie za ułamek sekundy już nowy. 2) W interfejsie WWW, mam trudności w zaakceptowaniu alarmu i przełączeniu sterownika w tryb auto ponieważ kolejny alarm pojawia się co kilka sekund, nawet jeśli temperatura spadła poniżej 70C. W Firefoxie, akceptuję alarm ok, próbuję przełączyć dostaję błąd, czekam 1m-5m alarm pojawia się znowu. W Chromie, pomimo że ikona alarmu (dzwonek w prawym górnym rogu) jest szary - brak alarmu - dalej nie mogę przełączyć w tryb auto. Jeśli odświeżę strony to ikona alarmów na ułamek sekundy robi sie czerwona i jeśli szybko kliknę to mogę zaakceptować alarm, "eCoal/Alarm termik kotła - Zabezpieczenie termiczne kotła"Przy próbie przełączenia w tryb automatyczny dostaję komunikat: "Błąd podczas zapisu parametrów: is_disabled" Uprzejmie proszę o dodanie/poprawę funkcjonalnośći akceptacji alarmów, by jeśli wystąpił alaram j.w. a temperatura jest niższa niż np 80C(?), to jedno potwierdzenie usuwa wszystkie alarmy już wygenerowane/czekające w kolejce. |
|||
|
||||
pawel3
![]() |
||||
|
||||
pawciobiel
![]() |
hmm ok, dziękuję.
|