Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Podłączenie sterownika do internetu Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
jaro1234
![]() |
Dobry wieczór
Mam problem z podłączeniem sterownika do internetu . Może ktoś pomoże gdzie robię błąd? |
|||
|
||||
sq9tbu
![]() |
Napisz co ty tam masz i jak podłączasz.
|
|||
|
||||
jaro1234
![]() |
mam accessa połączyłem się sparowałem mam urządzenie na koncie ale nie mogę wejść
dodane 2017-12-22 19:18niby urządzenie nie podłączone sygnał w accesie 34dB dodane 2017-12-22 19:39panowie może ktoś mądry pomoże? dodane 2017-12-22 20:01panowie pomóżcie chyba robię jakiś głupi prosty błąd |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
Napisz jakie masz ustawienia w sterowniku.
DHCP na tak? Jaki otrzymuje adres IP, maskę i bramę ? |
|||
|
||||
jaro1234
![]() |
DHCP na nie
IP 192.168.10.90 maska 255.255.255.0 brama 192.168.10.1 |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
Czy na wyświetlaczu na panelu sieć jest napis OFFLINE czy ONLINE ?
Access point jest ustawiony w trybie klient ? Czy ma ustawiony jakiś inny tryb ? W teorii AP powinien być ustawiony jako AP Client, z wyłączonym własnym serwerem DHCP, tak żeby urządzenia podłączone do tego AP dostawały adresy z serwera DHCP z głównego urządzenia. Czy masz możliwość podłączenia komputera do tego AP gdzie jest wpięty sterownik - jeżeli tak podłącz go i daj znać czy masz tam dostęp do internetu. |
|||
|
||||
jaro1234
![]() |
online jest client
|
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
No to jeżeli jest ONLINE , to na komputerze w sieci lokalnej ( może być telefon podpięty do tej samej sieci ) w przeglądarkę wpisz adres IP sterownika
Po zalogowaniu się jako root / root - zobaczysz stronę lokalną sterownika - tam jest element opisany jako Powiąż z kontem na eSterownik.pl. Po kliknięciu powinno przenieść Ciebie na platformę z pytaniem czy chcesz dodać sterownik do swojego konta. Ten etap masz już za sobą ? |
|||
|
||||
jaro1234
![]() |
ja mam sparowany to musi być tam internet
dodane 2017-12-22 22:23tak i nie mogę wejść na urządzenie |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
Czy na panelu na ekranie sieć wyświetla się ID sterownika ?
|
|||
|
||||
jaro1234
![]() |
próbowałem już parokrotnie usuwać sterownik i ponownie powiązać i problemu to nie rozwiązało
dodane 2017-12-22 22:28tak podać go? |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
||||
|
||||
jaro1234
![]() |
ok momencik
dodane 2017-12-22 22:31ID 6153 |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
Wejdź na lokalną stronę sterownika i poszukaj przycisku Format karty SD. Wykonaj polecenie i daj znać
|
|||
|
||||
jaro1234
![]() |
zrobiłem
|
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
No i wygląda że jest podłączony - sprawdź czy masz dostęp
|
|||
|
||||
jaro1234
![]() |
mam dostęp dziękuję bardzo
dodane 2017-12-22 22:37to tylko problem z kartą był? |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
Tak. Pojawiły się jakieś śmieci na karcie SD. Usługa w takim przypadku rozłącza urządzenie i próbuje formatować kartę. Nie zawsze się to udaje - format od strony sterownika jest w tym momencie pewny.
|
|||
|
||||
jaro1234
![]() |
ok jeszcze raz dziękuję i dobranoc
|
|||
|
||||
Pecik81
![]() |
Czy ktoś mi pomoże aplikacja emobile nie może się połączyć z internetem lte w telefonie
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||