Forum eCoal.pl v3.5 Podłączenie sterownika do internetu Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
jaro1234
|
Dobry wieczór
Mam problem z podłączeniem sterownika do internetu . Może ktoś pomoże gdzie robię błąd? |
|||
|
||||
sq9tbu
|
Napisz co ty tam masz i jak podłączasz.
|
|||
|
||||
jaro1234
|
mam accessa połączyłem się sparowałem mam urządzenie na koncie ale nie mogę wejść
dodane 2017-12-22 19:18niby urządzenie nie podłączone sygnał w accesie 34dB dodane 2017-12-22 19:39panowie może ktoś mądry pomoże? dodane 2017-12-22 20:01panowie pomóżcie chyba robię jakiś głupi prosty błąd |
|||
|
||||
PrzemekP
|
Napisz jakie masz ustawienia w sterowniku.
DHCP na tak? Jaki otrzymuje adres IP, maskę i bramę ? |
|||
|
||||
jaro1234
|
DHCP na nie
IP 192.168.10.90 maska 255.255.255.0 brama 192.168.10.1 |
|||
|
||||
PrzemekP
|
Czy na wyświetlaczu na panelu sieć jest napis OFFLINE czy ONLINE ?
Access point jest ustawiony w trybie klient ? Czy ma ustawiony jakiś inny tryb ? W teorii AP powinien być ustawiony jako AP Client, z wyłączonym własnym serwerem DHCP, tak żeby urządzenia podłączone do tego AP dostawały adresy z serwera DHCP z głównego urządzenia. Czy masz możliwość podłączenia komputera do tego AP gdzie jest wpięty sterownik - jeżeli tak podłącz go i daj znać czy masz tam dostęp do internetu. |
|||
|
||||
jaro1234
|
online jest client
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
No to jeżeli jest ONLINE , to na komputerze w sieci lokalnej ( może być telefon podpięty do tej samej sieci ) w przeglądarkę wpisz adres IP sterownika
Po zalogowaniu się jako root / root - zobaczysz stronę lokalną sterownika - tam jest element opisany jako Powiąż z kontem na eSterownik.pl. Po kliknięciu powinno przenieść Ciebie na platformę z pytaniem czy chcesz dodać sterownik do swojego konta. Ten etap masz już za sobą ? |
|||
|
||||
jaro1234
|
ja mam sparowany to musi być tam internet
dodane 2017-12-22 22:23tak i nie mogę wejść na urządzenie |
|||
|
||||
PrzemekP
|
Czy na panelu na ekranie sieć wyświetla się ID sterownika ?
|
|||
|
||||
jaro1234
|
próbowałem już parokrotnie usuwać sterownik i ponownie powiązać i problemu to nie rozwiązało
dodane 2017-12-22 22:28tak podać go? |
|||
|
||||
PrzemekP
|
||||
|
||||
jaro1234
|
ok momencik
dodane 2017-12-22 22:31ID 6153 |
|||
|
||||
PrzemekP
|
Wejdź na lokalną stronę sterownika i poszukaj przycisku Format karty SD. Wykonaj polecenie i daj znać
|
|||
|
||||
jaro1234
|
zrobiłem
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
No i wygląda że jest podłączony - sprawdź czy masz dostęp
|
|||
|
||||
jaro1234
|
mam dostęp dziękuję bardzo
dodane 2017-12-22 22:37to tylko problem z kartą był? |
|||
|
||||
PrzemekP
|
Tak. Pojawiły się jakieś śmieci na karcie SD. Usługa w takim przypadku rozłącza urządzenie i próbuje formatować kartę. Nie zawsze się to udaje - format od strony sterownika jest w tym momencie pewny.
|
|||
|
||||
jaro1234
|
ok jeszcze raz dziękuję i dobranoc
|
|||
|
||||
Pecik81
|
Czy ktoś mi pomoże aplikacja emobile nie może się połączyć z internetem lte w telefonie
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||