Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum bruli.pl v3.5 kiedy dostaniemy sterowanie dodatkowym zaworem 4D-3D? Subskrybuj | ||||
|
||||
artur1973
![]() |
jak w temacie.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Ponoć jest już projekt , może w następnej aktualizacji
![]() ![]() ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
A sterownik to fizycznie jest dostosowany na sterowanie 2 siłownikami ? bo coś mi sie nie wydaje
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
No właśnie , też jakoś nie widzę tam miejsca , myślałem że to tylko kwestia firmware nie hardware
![]() |
|||
|
||||
artur1973
![]() |
Kiedyś dzwoniłem coś mi mówili że jakaś szyna musi być dodatkowa bo sterownik niby nie przystosowany a może listwa...
![]() |
|||
|
||||
mamut
![]() |
W sumie to myślę, że hardwerowo listwę HB2 można by było zaprzęgnąć do sterowania dodatkowym siłownikiem.
|
|||
|
||||
artur1973
![]() |
mamut napisał » 2017-12-22 08:35 W sumie to myślę, że hardwerowo listwę HB2 można by było zaprzęgnąć do sterowania dodatkowym siłownikiem. A co ona by dała?-pytam bo laikiem w temacie jestem.Do jednego ze ze sterowników klimosza można podłączyć 4 zawory |
|||
|
||||
mamut
![]() |
Jest 12 sterowalnych wyjść 230V, czyli byłoby jak sterować.
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
A co ma siłownik do 4d? Siłownik działa na zasadzie lewo - prawo 3 przewody, zaś na listownie masz tylko wyjście 240 V, 2 przewody działa to na zasadzie włącz wyłącz
dodane 2017-12-22 13:30Pewnie musieliby dorobić dodatkowy sterownik z wyjściem na czujnik i na siłownik, z radiem żeby łączył się z głównym sterownikiem |
|||
|
||||
mamut
![]() |
Ameno25 jedno wyjście prawo, drugie wyjście lewo, tylko trza dopilnować żeby L-ki się "nie spotkały"
![]() A czujnik - przeprogramowanie któregoś KTY81-210 z termostatu pokojowego na możliwość wyboru temp za dodatkowym zaworem, skoro i tak jakiś BT1 steruje HB2 i hardwery ominięte ![]() |
|||