Forum bruli.pl v3.5 kiedy dostaniemy sterowanie dodatkowym zaworem 4D-3D? Subskrybuj | ||||
|
||||
artur1973
|
jak w temacie.
|
|||
|
||||
leON22
|
Ponoć jest już projekt , może w następnej aktualizacji pewny
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
A sterownik to fizycznie jest dostosowany na sterowanie 2 siłownikami ? bo coś mi sie nie wydaje
|
|||
|
||||
leON22
|
No właśnie , też jakoś nie widzę tam miejsca , myślałem że to tylko kwestia firmware nie hardware
|
|||
|
||||
artur1973
|
Kiedyś dzwoniłem coś mi mówili że jakaś szyna musi być dodatkowa bo sterownik niby nie przystosowany a może listwa... ,ideałem było by 2x 3D + 1x lub 2x4D choć to chyba jeden czort czy trzy czy cztery D
|
|||
|
||||
mamut
|
W sumie to myślę, że hardwerowo listwę HB2 można by było zaprzęgnąć do sterowania dodatkowym siłownikiem.
|
|||
|
||||
artur1973
|
mamut napisał » 2017-12-22 08:35 W sumie to myślę, że hardwerowo listwę HB2 można by było zaprzęgnąć do sterowania dodatkowym siłownikiem. A co ona by dała?-pytam bo laikiem w temacie jestem.Do jednego ze ze sterowników klimosza można podłączyć 4 zawory |
|||
|
||||
mamut
|
Jest 12 sterowalnych wyjść 230V, czyli byłoby jak sterować.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
A co ma siłownik do 4d? Siłownik działa na zasadzie lewo - prawo 3 przewody, zaś na listownie masz tylko wyjście 240 V, 2 przewody działa to na zasadzie włącz wyłącz
dodane 2017-12-22 13:30Pewnie musieliby dorobić dodatkowy sterownik z wyjściem na czujnik i na siłownik, z radiem żeby łączył się z głównym sterownikiem |
|||
|
||||
mamut
|
Ameno25 jedno wyjście prawo, drugie wyjście lewo, tylko trza dopilnować żeby L-ki się "nie spotkały" (siłownik i tak tylko czasem podawania prądu jest sterowany)
A czujnik - przeprogramowanie któregoś KTY81-210 z termostatu pokojowego na możliwość wyboru temp za dodatkowym zaworem, skoro i tak jakiś BT1 steruje HB2 i hardwery ominięte |
|||