Forum eCoal.pl v3.5 wymiana sznura w drzwiach Subskrybuj | ||||
|
||||
adamGA
|
Wymieniał już ktoś sznur uszczelniający w drzwiach OEP 25/16 ?
Jest to łatwa operacja ? Sznur z Ogniwa opisany jako 11x11mm - oczywiśnie nie dostępny rozmiar nigdzie tylko w sklepie Ogniwo , czy włożyć dostępny wszędzie 12x12mm lub 10x10 (pewnie ten z ogniwa ma tyle) Adam
|
|||
|
||||
andgro
|
Wymiana prosta. Wystarczy dobrze wyczyścić po starym sznurze. Wkleić na silikon wysokotemperaturowy. Polecam sznur 12x12(a nawet chyba dawałem grubszy - na pewno grubszy niż orginalny) . Na początku drzwiczki mogą ciężko się zamykać ale z czasem się wyrobią.
|
|||
|
||||
adamGA
|
Ten silikon na spód rowka czy po bokach ?
Na rynku są poza tym 2 typy sznurów: - szklane do 600C - 5pln/mb - Ceramiczne do 1000C - 12pln/mb Chyba założę ten 12x12 bo dzwiczki ledwo się już zamykają myślałem ze to raczka się wyrobiła ... Oryginalny jest faktycznie 11x11 dzwoniłem do Ogniwa. |
|||
|
||||
andgro
|
Ja dałem na spód (wkleiłem sznur). A rodzaj sznura zależy od ciebie.
|
|||
|
||||
TAABOO
|
Jestem właśnie po wymianie szczeliwa - wcisnąłem 12x12 jednak bez silikonu: oryginał był u mnie na wcisk również bez silikonu. Nota bene z ceny na stronie Ogniwa są po prostu absurdalne: w sieci uszczelka do zasobnika kosztuje niespełna 10 zł za mb, szczotka do kanałów około 6 zł a sznur do drzwi kilka złotych za metr.
|
|||
|
||||
Olek85
|
TAABOO zdejmowałeś drzwiczki czy na kotle da rade??
|
|||
|
||||
adamGA
|
Szotka z ogniwa jest beznadziejna, w Prosat (kotly,com) maja fajne geste szczotki okrągłe można przyciąć kątówką na 63x63.
W kwestii sznura to wydaje mi się że sprzedają sznur szklany w cenie ceramicznego. |
|||
|
||||
sq9tbu
|
No to wygląda że ogniwo samo tego nie robi tylko lecą na marży pośrednika.
|
|||
|
||||
Olek85
|
Jak kupuje za 4 zł szczotkę okrągłą 80mm i jest ok. Ciężej idzie -lepiej drapie
|
|||