Forum eCoal.pl v3.5 Podłoga wychładza powrót. Subskrybuj | ||||
|
||||
Jarek_Sieradz
|
Witam.
Jak ustawić pompę od podłogi żeby nie wychładzała powrotu? Jest to w ogóle możliwe? |
|||
|
||||
gmaj22
|
Więcej szczegółów. To nie wina pompy tylko pewnie jakiegoś babola w instalacji. Najczęściej niewłaściwego wpięcia powrotu z podłogówki.
|
|||
|
||||
Jarek_Sieradz
|
Powrót mam jeden z grzejników i podłogówki. Niby gdzie miał by być wpięty?
Jak wyłącza się pompa z podłogi na zawór 4d leci letnia woda kiedy załącza się podłoga na zawór 4d leci zimna woda. Pompa cwu co prawda podnosi mi temp powortu powyżej 43 stopni ale nie wiem czy to normalne. Mam 3 kaloryfery w 3 sypialniach z termostatami i jakieś 110m2 podłogówki. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
No to chyba logiczne że jak pompa OP sie właczy to powrót leci w dół , wstaw jakieś foto jak masz to zrobione i sie pomyśli czy da sie to jakos zrobić aby było lepiej
|
|||
|
||||
bajabongo10
|
u mnie jest podobnie zastanawiam się na zastosowaniem takiego zaworu http://allegro.pl/zawor-temperaturowy-afriso-atv334-1-50-stopni-i7085993641.html
|
|||
|
||||
Hajtaler
|
Można taki wstawić ale jak są same grzejniki i termostaty na nich. Wtedy można to zrobić na jednej pompie z tym że na grzejniki idzie temp taka jak na kotle.
Jeżeli masz podłogówkę to przy zaworze temperaturowym do ochrony powrotu musisz zastosować sprzęgło |
|||