Forum eCoal.pl v3.5 Nie dogrzane pomieszczenie Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 3Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
Milenamagdalena
![]() |
Pytalam z czystej ciekawosci
![]() |
|||
|
||||
gregors
![]() |
Spoko Marysia, ja nie milicjant
![]() |
|||
|
||||
gmaj22
![]() |
To żeby całkowicie ciekawość oraz perfekcjonizm koleżanki zaspokoić, podpowiadam, że skoro tak bardzo zależy Ci na tej temperaturze 23,2 C i boisz się przegrzania, ustaw zadaną np. 22 C. Po jej osiągnięciu zawór zacznie się przymykać, zaś temperatura w pomieszczeniu dobije do ok 23,5 C.
|
|||
|
||||
Milenamagdalena
![]() |
Gregors to pokoj mojej corki
![]() ![]() dodane 2017-11-08 19:51Panie ameno rozumiem juz dlaczego nagrzewa do 23.6 wytlumaczyl mi Pan to bardzo jasno ![]() ![]() |
|||
|
||||
gregors
![]() |
To naturalne że rano wychodząc spod ciepłej kołderki wydaje się nam że jest chłodno, a wieczorem gdy organizm jest na pełnych obrotach że jest za gorąco.
Wystarczy to sobie uświadomić ![]() |
|||
|
||||
Milenamagdalena
![]() |
gregors napisał » 2017-11-08 19:55
To naturalne że rano wychodząc spod ciepłej kołderki wydaje się nam że jest chłodno, a wieczorem gdy organizm jest na pełnych obrotach że jest za gorąco. Wystarczy to sobie uświadomić ![]() ![]() |
|||
|
||||
gmaj22
![]() |
Wrażliwa na temperaturę ta córka
![]() PS: Przepraszam...nie do mnie pytanie było... ![]() |
|||
|
||||
Milenamagdalena
![]() |
gmaj22 napisał » 2017-11-08 20:02
Wrażliwa na temperaturę ta córka ![]() PS: Przepraszam...nie do mnie pytanie było... ![]() |
|||
|
||||
gregors
![]() |
Albo dać cieńszą kołderkę, wtedy różnica temperatur będzie mniejsza
![]() |
|||
|
||||
Milenamagdalena
![]() |
gregors napisał » 2017-11-08 20:06 Albo dać cieńszą kołderkę, wtedy różnica temperatur będzie mniejsza ![]() Corka spi odkryta ![]() |
|||
|
||||
gregors
![]() |
To tak jak moja
![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Nie to żebym sie czepiał ale jak ta Twoja córka egzystuje poza domem ? w szkole , na dworze , w lecie przecież jak słonce przygrzeje to czasem jest gorąco , a jak chmurka przyjdzie i powieje wiaterkiem ...
![]() |
|||
|
||||
Milenamagdalena
![]() |
Ma prawo skarżyć sie na temp w domu poniewaz choruje na atopowe zapalenie skóry :-(
|
|||
|
||||
bodziasty
![]() |
To może załóż głowicę regulowaną np. Bero - rano ustawisz wyższą, po południu niższą temperaturę. Takimi głowicami osiągniesz zamierzony cel z temperaturami.
|
|||
|
||||
Milenamagdalena
![]() |
Ameno25 napisał » 2017-11-08 20:11 Nie to żebym sie czepiał ale jak ta Twoja córka egzystuje poza domem ? w szkole , na dworze , w lecie przecież jak słonce przygrzeje to czasem jest gorąco , a jak chmurka przyjdzie i powieje wiaterkiem ... ![]() Pisalam troche wyzej ze jesli jest jej za cieplo to ma wysypke na calym cialku i drapie sie do krwi :-( Najgorzej jest latem dodane 2017-11-08 20:22 bodziasty napisał » 2017-11-08 20:16 To może załóż głowicę regulowaną np. Bero - rano ustawisz wyższą, po południu niższą temperaturę. Takimi głowicami osiągniesz zamierzony cel z temperaturami. Dziekuje za podpowiedz spróbuję ![]() dodane 2017-11-08 20:33Panowie a dlaczego temeratura w pokoju nie spada po kilku godzinach od momentu obnizenia sie temperatury na zaworze 4d o 10 stopni od zadanej. Trzeba zwiekszyc spadek wiecej niz o 10? Czy ustawic pompe po dogrzaniu pomieszczen na nie? |
|||
|
||||
minertu
![]() |
Jak nie spada a grzejniki zimne tzn że nie ma takich strat w pomieszczeniu. Musisz obniżyć temperaturę za zaworem lub pompa po dograniu na nie.
|
|||
|
||||
Sa1666
![]() |
Albo otworzyc okno
![]() ![]() |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 3Następna stronaOstatnia strona | ||||