Forum  eCoal.pl v3.5  Zerowy stan zasobnika po zasypie. Subskrybuj
2017-11-05 09:22
  rosoli Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Witam.

Jestem szczęśliwym posiadaczem kociołka Ogniwo Eko Plus 16 kW plus sterownik eCoal V3,5. Praktycznie wszystkie problemy udało mi się rozwiązać samemu przy pomocy istniejących tematów na forum, poza jednym. Mianowicie po zasypaniu zasobnika węglem i dodaniu zasypu wyzerował się licznik czasu pracy podajnika ale poziom węgla w podajniku nadal wynosi 0%. 
Prawdopodobnie to jakieś moje przeoczenie ale na ten moment nie potrafię tego ogarnąć. Poproszę o sugestie bardziej doświadczonych użytkowników i z góry dziękuję za pomoc. 
Nazwa do zdalnego dostępu: OEP16rosoli.
2017-11-05 09:34
  gregors Posts: 316 Ostrzeżenie: 0
A masz wpisane 125kg?
Wpisz czas do oproznienia zasobnika np. 600min.
Masz 45st na piecu? 
2017-11-05 09:41
  Moszkoc Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
Witam, dołacze się do tematu z tym,że ja nie wiem co zrobić po wsypaniu paliwa żeby pokazywało ilość paliwa w zasobniku. Piec mam od tygodnia więc jeszcze nie wszystko jest dla mnie jasne. Pozdrawiam 
2017-11-05 09:41
  Jaca25 Posts: 14 Ostrzeżenie: 0
czas do opróżnienia zasobnika - masz 0 a powinieneś wpisać np. 450 min dokładnie sobie obliczysz ja zejdzie ci cały zasobnik / opcja ta jest w ustawieniach zaawansowane-podajnik
2017-11-05 09:45
  Moszkoc Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
 A tak już znalazłem, dziękuje za pomoc. 
2017-11-05 17:43
  rosoli Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
gregors napisał » 2017-11-05 09:34
A masz wpisane 125kg?
Wpisz czas do oproznienia zasobnika np. 600min.
Masz 45st na piecu? 



Miałem wpisane dodanie paliwa 125 kg ale nie wpisałem czasu do opróżnienia zasobnika, problem rozwiązany, dziękuję za pomoc. 
W tym momencie miałem 45 stopni na piecu, dlaczego pytasz ?

Jaca25 napisał » 2017-11-05 09:41
czas do opróżnienia zasobnika - masz 0 a powinieneś wpisać np. 450 min dokładnie sobie obliczysz ja zejdzie ci cały zasobnik / opcja ta jest w ustawieniach zaawansowane-podajnik




Już znalazłem, dziękuję za pomoc.
2017-11-05 19:26
  gregors Posts: 316 Ostrzeżenie: 0
To Twój piec, więc możesz mieć 45st. 
2017-11-16 19:54
  blaz13 Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
A gdzie wpisać ten czas do opróżnienia zasobnika? Gdzieś na stronie internetowej czy bezpośrednio na piecu?? Jeśli na piecu - to jak? Bo przeszedłem w tryb ręczny i mogę jedynie podać ilość wsypanego węgla, ale nie mam możliwości edycji czasu pracy...

2017-11-16 21:28
  berni641 Posts: 40 Ostrzeżenie: 0
Witam, 
szczerze mówiąc, czy można go "wpalcować" bezpośrednio na sterowniku, tego nie wiem, ale przez stronę ES to :
- ustawienia
- zaawansowane
- podajnik

pozdrawiam
dodane 2017-11-16 21:28No tak, wygłupiłem się, nie zauważyłem wcześniejszego wpisu Jaca25 
2017-11-16 21:51
  pawel3 Posts: 492 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
Z pozycji panela tez można to ustawić a parametr ten znajduje się w tym samym miejscu co na stronie  - zaawansowane- czas podajnika do opróżniania zasobnika 
Users on-line: DOROTAJA, drobny10, dyrk, joorg1, Kaska18, MarkKing, rafalbulenda, SzarowOgniwo