Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Jak ustawić dodatkową pompę ??? Subskrybuj | ||||
|
||||
pavel450
![]() |
Proszę mi poradzić.
Kocioł: Ogniwo EKO PLUS M 7-26 kW Ochrona wsteczna: zawór czterodrogowy (4C) Jak skonfigurować dodatkową pompę ???: (jak ustawić pompę do obiegu wody w kotle) 1- pompę do mieszania? To nie działa 2 - Pompa cyrkulacyjna? To nie działa 3- Pompa kotła? On idzie bez przerwy Jak włączyć dodatkową pompę, gdy woda powrotna spadnie poniżej 55 stopni? Jestem z Czech przetłumaczone na Google dziękuję za radę Pavel |
|||
|
||||
Jarek_Sieradz
![]() |
Napisz po Angielsku.
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Witam,ochrona powrotu jako pompa mieszająca. Minimalna temperatura powrotu na 55 stopni.
Wtedy pompa dodatkowa dogrzeje na krótkim obiegu powrót jeżeli ten spadnie poniżej 55 stopni. Pozdrawiam |
|||
|
||||
pavel450
![]() |
Witam, dziękuję za radę,
więc nie jest to możliwe zestaw - Ochrona powrotu: zawór czterodrogowy (4C) i pompa mieszająca? Bo tak jest ustawienia dla mnie najlepiej. Pozdrawiam |
|||
|
||||
piec68
![]() |
mam również problem z ochroną powrotu mam tylko pompę co która po osiągnięciu temp wewn zatrzymuje się i pompe cwu oraz zawór 3D który jest ustawiany manualnie. czy jest możliwa ochrona powrotu przez pompe cwu i jak to wtedy ustawić lub ewentualnie siłownik na zawór 3d proszę o radę
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Ochrona powrotu >> pompa CWU (dla sterownika 3.5)
Funkcja pompy CWU >> CWU + miesz(dla sterownika 2.1/2.4) |
|||