Forum bruli.pl v3.5 Odczyt temperatury z bufora oraz sterowanie pracą pompy Subskrybuj | ||||
|
||||
wojtekbizon
|
Witam posiadam sterowanie bruli 3.5 całość instalacji działa idealnie tylko nie jestem pewien czy bufor dobrze podłączyłem do zasilania pompy bufora użyłem pompy dodatkowej ustawionej w tryb pompa kotłów i pompa działa bez przerwy w nocy temp spada nisko i bufor jest d ogrzewany natomiast w dzień temp idzie w górę krzywa grzania obniża temp c.o i bufor wychladza ciągle działająca pompa buforowa ogrzwajaca w tym wypadku piec który ma niższa temp zadana jak po nocy bufor. Kolejne moje pytanie brzmi czy w buforze ma być zainstalowany jakiś czujnik podłączony do sterownika?
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Witam,na tą chwilę pompa dodatkowa jako pompa kotłowa pracuje non stop,bez żadnego czujnika.
Pozdrawiam |
|||
|
||||
wojtekbizon
|
Problem rozwiązany dołożony sterownik obliczający delte dwóch temperatur i bufor podniósł wydajność o połowe pozdrawiam
|
|||
|
||||
Rafalg
|
wojtekbizon napisał » 2017-12-10 21:48 Problem rozwiązany dołożony sterownik obliczający delte dwóch temperatur i bufor podniósł wydajność o połowe pozdrawiam Witaj, Czy mógłbyś wyjaśnić co to za sterownik i jak to działa? Natrafiłem na ten sam problem z wychładzaniem bufora. |
|||