Forum eCoal.pl v3.5 Brak podglądu w sieci. Subskrybuj | ||||
|
||||
simko1
|
Witam. Do tej pory ster był podłączony do airliva który miał wyłączone DHCP i był podłączony do netia spot.
Miałem podglad na pięć nie ważne z jakiego netu korzystałem. Dziś podlaczyli mi światlowód i zamiast netiaspot zagościł TENDA chyba tplink. I tu pojawił się problem. Nie mogę podejrzeć pieca. W sieci lokalnej offline mogę podglądać a przez net nie da się. Kabel do stera jest ok. Dioda pom. swieci ,zielona miga. Na sterze jest napisane offline. Jak odlacze kabel to jest napisane przewód odołączony . Co zmienic lub co sprawdzić żeby zadziałało?
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Jeżeli zmienił się dostawca internetu bądź router należy ponownie sprawdzić jaki adres ip/bramę/maskę nam udostępnia.
Zmiany wprowadzić w sterowniku. |
|||
|
||||
simko1
|
Czyli te ip itd. Sprawdzić w routerze dostawcy czy w tym do którego podłączony jest ster?
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Dodatkowo jeżeli główny router nie był sparowany z airlivem należy to zrobić/
|
|||
|
||||
simko1
|
Airlive z głównym routerem łączy se kablem .
Ponawiam pytanie wzej. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Adresy sprawdzamy na airlivie.
|
|||
|
||||
simko1
|
Sprawdze po 22 i napisze czy jest ok.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Warto od razu sprawdzić całe połączenie. Czy airlive dostaje internet od głównego jakie są adresy IP itd.
|
|||
|
||||
simko1
|
Air live dostaje neta bo pod kabel do którego podpięty jest ster podłączyłem lapka w którym nie mam wi fi . Net śmigał .
dodane 2017-10-17 23:41Albo ja coś źle wpisuje albo poprostu nie umie tego zrobić. Dalej nie mam podglądu. dodane 2017-10-18 09:13Pomoże ktoś? dodane 2017-10-18 10:45WIELKIE podziękowania dla PrzemekP za rozwiązanie problemu. Pozdrawiam dodane 2018-07-27 11:26 Witam Problem powrócił. Mianowicie do tej pory internet był do routera(TENDA) od ktorego pozostałe urządzenia łączyly się za pomocą kabla lub wi fi . Teraz chciałbym rozbudować zasięg wifi i obok pieca postawić router(AIRLIVE) . Tu zaczynają się schody. Mianowicie jak dam tam, obok pieca, router(AIRLIVE) do którego wepnę kabel którym był wcześniej podpięty piec to : piec po podpięciu krotkim kabelkiem jest widoczny, router(AIRLIVE) łączy się wifi z urządzeniami ale nie ma neta, tv który jest podpięty do routera(TENDA) traci net. Nie mam już pomysłu a z sieci jestem laikiem. Ktoś coś pomoże? dodane 2018-07-27 18:47Problem rozwiazany. Musialem na airlivie wyłączyć dhcp a na sterowniku włączyć dhcp. |
|||