Forum eCoal.pl v3.5 SAM PRZEŁĄCZA SIĘ W RĘCZNY I WYGASA Subskrybuj | ||||
|
||||
Jarek_Sieradz
|
Koledzy nie wiem co się dzieje.
Już drugi raz mam taki przypadek że piec się sam przełączył w tryb ręczny i wygasił. Widć po historii że piec o 14:28 przełączył się w tryb ręczny tylko że ja o tej porze byłem w drodze do pracy. Na końcu sierpnia też takie coś mnie spotkało. Czy to może być błąd sterownika? Proszę o odpowiedź, może jest tu ktoś z serwisu? |
|||
|
||||
sq9tbu
|
A co spowodowało tryb alarmowy? Już wiem , wygaszenie kotła w grzaniu. Może opał się przywiesił lub algorytm działa.
algorytm |
|||
|
||||
Jarek_Sieradz
|
Problemem prawdopodobnie były ustawienia podtrzymania.
czas pracy- 5s postój podajnika 45min Czas krótkiej przerwy 50s Ilość powtórzeń 3 Moc dmuchawy 36% Teraz po konsultacji z serwisantem zmieniłem na: Czas pracy 11s Postój podajnika 45min Czas krótkiej przerwy 20s Ilość powtórzeń 2 Moc dmuchawy 36% Najlepsze jest to, że cały zeszły zezon paląc ekoretem i jakimś syfem z CPN-u było ok. W tym roku przeszedłem na Skarbek i pojawił się problem. Jak załącze CO to problem sam zniknie bo będzie częściej w grzaniu. Zauważyłem również że na samą wodę jednak słaby węgiel lepszy, mniej sadzy. dodane 2017-10-03 17:57Zapomniałem dodać. Dla wszystkich którzy zastanawiają się nad sterownikiem. Serwis pierwsza liga. |
|||
|
||||
anaana
|
Przy bardzo kalorycznym eko nie pozbędziesz się sadzy, pomaga mieszanie go z wapnem. Nawet zimą sadza będzie. Najlepiej dobrać odpowiedni groszek, najmniej sadzy było w eko Kaukazkim.
|
|||