Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Zestaw do napowietrzenia zasobnika Subskrybuj | ||||
|
||||
Tomasz66
![]() |
Witam
Czy ktoś zamontował do Eko Plus Biecz, zestaw do napowietrzania zasobnika? Jakie wnioski po użyciu, czy warto? |
|||
|
||||
bodziasty
![]() |
Warto >>>click<<<
|
|||
|
||||
LeszekZ
![]() |
Zastosowałem do Eko Plusa 10 ale wykonałem go z części zakupionych [ wężyk, kolanko itp.].
Zasobnik zrobił się suchy. Warto. |
|||
|
||||
Tomasz66
![]() |
Dziękuję wszystkim za opinę
|
|||
|
||||
przemekoep10kw
![]() |
najlepiej samemu zrobić po co przeplac
|
|||
|
||||
simko1
![]() |
Ja "wysępiłem " rabat bo kupiłem oep 16 i osuszanie od jednego sprzedawcy. Za oep 16 dałem 7199 z wysyłką a za osuszanie oryginalne z wysyłka 45 zł.
Ktoś na forum pisał jak to zrobić i ze w korpusie zeliwnym ciężko otwór wywiercić. Chyba już w nowszych oep otwory są. W moim były już otwory ładnie pozaślepiane. |
|||
|
||||
skierka21
![]() |
Witam
ja kupowałem we Wrześniu EOP10KW i wszystko było w cenie ![]() |
|||
|
||||
DKo70
![]() |
simko1 napisał » 2017-10-14 10:35 W korpusie żeliwnym łatwiej wierci się otwory niż w innym powszechnym żelastwie. No może poza ołowiem.
Ja "wysępiłem " rabat bo kupiłem oep 16 i osuszanie od jednego sprzedawcy. Za oep 16 dałem 7199 z wysyłką a za osuszanie oryginalne z wysyłka 45 zł. Ktoś na forum pisał jak to zrobić i ze w korpusie zeliwnym ciężko otwór wywiercić. Chyba już w nowszych oep otwory są. W moim były już otwory ładnie pozaślepiane. |
|||
|
||||
matkwa
![]() |
Osuszacz samemu jest bardzo łatwo wykonać praktycznie za friko jeśli ktoś ma parę zbędnych gratów w garażu
![]() ![]() |
|||
|
||||
Jarek_Sieradz
![]() |
Można wywiercić otwór w wentylatorze.
Można od góry, można z boku. Ja mam z boku bo od góry mam puszkę z kondensatorem. Końcówki do sprężarki 1/4 cala na gwint. |
|||
|
||||
marleyy
![]() |
zrób sobie doszuszanie by Ameno25 - wiercisz w wentylatorze tak jak tu piszą.
Naprawdę warto! Nie masz problemów z wilgocią w zasobniku |
|||
|
||||
downhill
![]() |
Podpowie ktoś jakie części dokupić konkretnie w wypadku kiedy mamy montować dosuszanie w eko plus 16 już z gotowymi zaślepionymi miejscami na nie? Pozdrawiam.
|
|||
|
||||
bodziasty
![]() |
fabryczny w sklepie ogniwa na ich stronie znajdziesz
|
|||
|
||||
downhill