Forum eCoal.pl v3.5 Zestaw do napowietrzenia zasobnika Subskrybuj | ||||
|
||||
Tomasz66
|
Witam
Czy ktoś zamontował do Eko Plus Biecz, zestaw do napowietrzania zasobnika? Jakie wnioski po użyciu, czy warto? |
|||
|
||||
bodziasty
|
Warto >>>click<<<
|
|||
|
||||
LeszekZ
|
Zastosowałem do Eko Plusa 10 ale wykonałem go z części zakupionych [ wężyk, kolanko itp.].
Zasobnik zrobił się suchy. Warto. |
|||
|
||||
Tomasz66
|
Dziękuję wszystkim za opinę
|
|||
|
||||
przemekoep10kw
|
najlepiej samemu zrobić po co przeplac
|
|||
|
||||
simko1
|
Ja "wysępiłem " rabat bo kupiłem oep 16 i osuszanie od jednego sprzedawcy. Za oep 16 dałem 7199 z wysyłką a za osuszanie oryginalne z wysyłka 45 zł.
Ktoś na forum pisał jak to zrobić i ze w korpusie zeliwnym ciężko otwór wywiercić. Chyba już w nowszych oep otwory są. W moim były już otwory ładnie pozaślepiane. |
|||
|
||||
skierka21
|
Witam
ja kupowałem we Wrześniu EOP10KW i wszystko było w cenie |
|||
|
||||
DKo70
|
simko1 napisał » 2017-10-14 10:35 W korpusie żeliwnym łatwiej wierci się otwory niż w innym powszechnym żelastwie. No może poza ołowiem.
Ja "wysępiłem " rabat bo kupiłem oep 16 i osuszanie od jednego sprzedawcy. Za oep 16 dałem 7199 z wysyłką a za osuszanie oryginalne z wysyłka 45 zł. Ktoś na forum pisał jak to zrobić i ze w korpusie zeliwnym ciężko otwór wywiercić. Chyba już w nowszych oep otwory są. W moim były już otwory ładnie pozaślepiane. |
|||
|
||||
matkwa
|
Osuszacz samemu jest bardzo łatwo wykonać praktycznie za friko jeśli ktoś ma parę zbędnych gratów w garażu opał suchy jak pieprz
|
|||
|
||||
Jarek_Sieradz
|
Można wywiercić otwór w wentylatorze.
Można od góry, można z boku. Ja mam z boku bo od góry mam puszkę z kondensatorem. Końcówki do sprężarki 1/4 cala na gwint. |
|||
|
||||
marleyy
|
zrób sobie doszuszanie by Ameno25 - wiercisz w wentylatorze tak jak tu piszą.
Naprawdę warto! Nie masz problemów z wilgocią w zasobniku |
|||
|
||||
downhill
|
Podpowie ktoś jakie części dokupić konkretnie w wypadku kiedy mamy montować dosuszanie w eko plus 16 już z gotowymi zaślepionymi miejscami na nie? Pozdrawiam.
|
|||
|
||||
bodziasty
|
fabryczny w sklepie ogniwa na ich stronie znajdziesz
|
|||
|
||||
downhill