Forum eCoal.pl v3.5 Duże zużycie groszku do ogrzania CWU Subskrybuj | ||||
|
||||
Piotr__O
|
Witam, mój piec zużywa ok 10kg groszku na dobę...z tego co czytałem w postach np. https://esterownik.pl/forum/posty,3544/cwu-a-lato?m=108049#108049
zużycie sięga 120-100 kg na mc...nie wiem jak to możliwe... Piec ogniwo eko plus 16, rezerwuar wodny 200 l (3 osoby w domu). Bardzo proszę o poradę odnośnie ustawień. Na tą chwilę jest w: - auto, tryb lato, czas pracy 8s, czas postoju 50min, krotka przerwa 45s, ilość powtórzeń 2, moc dmuchawy 46%... |
|||
|
||||
qbas85
|
||||
|
||||
beni226
|
Piotr_O najpierw zmien tryb pieca albo na grupowe albo na reczny i wtedy na prewno bedziesz miała mniejsze spalanie. Tryb eCoal dobry ale na zime.
|
|||
|
||||
Piotr__O
|
Dziękuje bardzo! będę próbować.
|
|||
|
||||
marleyy
|
ja mam grupowe i czas postoju 120min co by nie było za dużo syfu i piec nie zarastał.
Zużycie 112kg/mies. 4 osoby. pozdr |
|||
|
||||
konto usunięte
|
U mnie na miale lub jakimś pseudo groszu z obi srednio 3-3,5kg doba , 3 osoby = min .3 prysznice dziennie , weekendy wanna , zmywanie małe bo jest zmywarka .
|
|||
|
||||
marleyy
|
Ameno co to za groszek i ile $? nie syfi?
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
nie wiem czy syfi bo juz tam nie zaglądałem ze 2 miesiące
|
|||
|
||||
andrychowski
|
ja mam eko plus 25 kw
zasypałem cały podajnik 150 kg eko groszku 18 maja tryb lato automat retortowy ecoal tylko do ogrzania wody wystarczyło mi do 1 lipca czyli naprawdę super zbiornik biawar 220 litrów w domu 5 osób w tym 3 dziewczyny |
|||
|
||||
paris
|
Witam kolege andrychowskiego jestem nowym szukam pomocy w ustawieniu mam taki sam kociołek jak ty proszę o twoje ustawienia drugi raz w nocy zgasl cały czas się uczę mysle ze będzie dobrze .Pozdrawiam
|
|||
|
||||
pawel3
|
Panie paris nie ma Pan takiego kotła jak andrychowski. Ma Pan bruli a andrychowski eCoal. Być może czas pracy w podtrzymaniu 5s razy 3 i z przerwą 55s jest zbyt krótki. Proszę ten czas stopniowo wydłużać do momentu aż nie wygaśnie. Tą krótką przerwę dopalającą można by też zmniejszyć na jakieś 30 s. Pozdrawiam
|
|||
|
||||
mirko14
|
kupiłem piec ogniwo 16 kw grzeje wodę cwu i nie wiem jak ustawić na sterowiniku
|
|||
|
||||
pablo
|
mirko14:a z czym masz problem dokladniej?
|
|||
|
||||
mirko14
|
Przy rozruchu pieca był zepsuty panel jakoś go ustawiliśmy wodę cwu a teraz przyszedł mi nowy nie umie go ustawić. Czytam instrukcje i nic nie wiem proszę o pomoc jak usawić cwu na lato
|
|||
|
||||
czarek1
|
Kolego zadzwoń do serwisu tam ci wszystko wytłumaczą pozdrawiam
|
|||
|
||||
pablo
|
czarek1: kolega zablokował moje posty,jemu sie wydaje ze każdy jest wróżka i mu odpowie na jego pytanie.Proponuje koledze jedną rzecz,jak zadaje pytanie niech je sprecyzuje bo nikt nie jest DUCHEM ŚWIĘTYM
|
|||