Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Duże zużycie groszku do ogrzania CWU Subskrybuj | ||||
|
||||
Piotr__O
![]() |
Witam, mój piec zużywa ok 10kg groszku na dobę...z tego co czytałem w postach np. https://esterownik.pl/forum/posty,3544/cwu-a-lato?m=108049#108049
zużycie sięga 120-100 kg na mc...nie wiem jak to możliwe... Piec ogniwo eko plus 16, rezerwuar wodny 200 l (3 osoby w domu). Bardzo proszę o poradę odnośnie ustawień. Na tą chwilę jest w: - auto, tryb lato, czas pracy 8s, czas postoju 50min, krotka przerwa 45s, ilość powtórzeń 2, moc dmuchawy 46%... |
|||
|
||||
qbas85
![]() |
||||
|
||||
beni226
![]() |
Piotr_O najpierw zmien tryb pieca albo na grupowe albo na reczny i wtedy na prewno bedziesz miała mniejsze spalanie. Tryb eCoal dobry ale na zime.
|
|||
|
||||
Piotr__O
![]() |
Dziękuje bardzo! będę próbować.
|
|||
|
||||
marleyy
![]() |
ja mam grupowe i czas postoju 120min co by nie było za dużo syfu i piec nie zarastał.
Zużycie 112kg/mies. 4 osoby. pozdr |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
U mnie na miale lub jakimś pseudo groszu z obi srednio 3-3,5kg doba , 3 osoby = min .3 prysznice dziennie , weekendy wanna , zmywanie małe bo jest zmywarka .
|
|||
|
||||
marleyy
![]() |
Ameno co to za groszek i ile $? nie syfi?
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
nie wiem czy syfi bo juz tam nie zaglądałem ze 2 miesiące
|
|||
|
||||
andrychowski
![]() |
ja mam eko plus 25 kw
zasypałem cały podajnik 150 kg eko groszku 18 maja tryb lato automat retortowy ecoal tylko do ogrzania wody wystarczyło mi do 1 lipca czyli naprawdę super zbiornik biawar 220 litrów w domu 5 osób w tym 3 dziewczyny |
|||
|
||||
paris
![]() |
Witam kolege andrychowskiego jestem nowym szukam pomocy w ustawieniu mam taki sam kociołek jak ty proszę o twoje ustawienia drugi raz w nocy zgasl cały czas się uczę mysle ze będzie dobrze .Pozdrawiam
|
|||
|
||||
pawel3
![]() |
Panie paris nie ma Pan takiego kotła jak andrychowski. Ma Pan bruli a andrychowski eCoal. Być może czas pracy w podtrzymaniu 5s razy 3 i z przerwą 55s jest zbyt krótki. Proszę ten czas stopniowo wydłużać do momentu aż nie wygaśnie. Tą krótką przerwę dopalającą można by też zmniejszyć na jakieś 30 s. Pozdrawiam
|
|||
|
||||
mirko14
![]() |
kupiłem piec ogniwo 16 kw grzeje wodę cwu i nie wiem jak ustawić na sterowiniku
|
|||
|
||||
pablo
![]() |
mirko14:a z czym masz problem dokladniej?
|
|||
|
||||
mirko14
![]() |
Przy rozruchu pieca był zepsuty panel jakoś go ustawiliśmy wodę cwu a teraz przyszedł mi nowy nie umie go ustawić. Czytam instrukcje i nic nie wiem proszę o pomoc jak usawić cwu na lato
|
|||
|
||||
czarek1
![]() |
Kolego zadzwoń do serwisu tam ci wszystko wytłumaczą pozdrawiam
|
|||
|
||||
pablo
![]() |
czarek1: kolega zablokował moje posty,jemu sie wydaje ze każdy jest wróżka i mu odpowie na jego pytanie.Proponuje koledze jedną rzecz,jak zadaje pytanie niech je sprecyzuje bo nikt nie jest DUCHEM ŚWIĘTYM
|
|||