Forum eCoal.pl v3.5 Jaki deflektor? Subskrybuj | ||||
|
||||
gregors
|
Siema, jak w tytule, co polecacie? jaka średnia, grubość?
|
|||
|
||||
pab11o
|
||||
|
||||
konto usunięte
|
ciekawe jak z trwałością takiego ceramicznego porównując do żeliwnego
|
|||
|
||||
miazio
|
ja kupiłem deflektor za 17 zł na allegro do pieca 16-25 kW. Z tego co zauważyłem
- lepiej czyści się piec - mniej sadzy |
|||
|
||||
DKo70
|
Jak go zamontowałeś?
dodane 2017-02-14 08:58 Ok, doczytałem w innym temacie. Dobry pomysł. |
|||
|
||||
buhaj39
|
miazio napisał » 2017-02-14 08:44 ja kupiłem deflektor za 17 zł na allegro do pieca 16-25 kW. Z tego co zauważyłem - lepiej czyści się piec - mniej sadzy Możesz podać link do aukcji z tym deflektorem i jakieś fotki po zamontowaniu? Z góry dzięki |
|||
|
||||
miazio
|
Zrobię zdjęcie dzisiaj po powrocie do domu.
Co do montażu to byłem nastawiony, że w płycie szamotowej będę musiał wywiercić otwór wymierzyłem położenie palnika aby dziura była centralnie nad palnikiem. Wyjmuje płytę i Bylem miło zaskoczony fabrycznie w mojej płycie jest dziura która jest zaślepiona stukniecie śrubokrętem i mam gotowy otwór centralnie nad palnikiem. dodane 2017-02-15 21:16zamieszczam obiecane fotki dodane 2017-02-15 21:17 |
|||
|
||||
beni226
|
miazio dał bys namiar gdzie i u kogo kupiłeś za tą cene ten deflektor. A próbowałeś palić na różnych wysokościach odnośnie jego położenia czy tak poprostu tyle zawiesiłeś?
|
|||
|
||||
miazio
|
Gdzieś przeczytałem ze najlepiej jak deflektor jest 10-15 cm nad paleniskiem nie testowałem. Linka podam na PW
|
|||
|
||||
KamilKGU
|
Witam, gdzie jest możliwe kupić taki deflektor? Dzekuje |
|||
|
||||
gregors
|
Na OLX.PL są.
|
|||
|
||||
KamilKGU
|
Dziekuje, znalazłem coś takiego http://sklep.ogniwobiecz.com.pl/deflektor-zeliwny,3,2757,709 Deflektor z Ogniwo Eko |
|||