Forum eSterownik.pl Zasyp paliwa Subskrybuj | ||||
|
||||
Tommyle
|
Często tak się dzieje, że zasyp paliwa wypada w środku nocy lub w czasie gdy nie ma was w domu.
Co robicie aby nie włączał się alarm o pustym zasobniku. Ja kombinuję z czasem do opróżnienia zasobnika tak by wypadł w czasie gdy będę w domy wcześniej dosypując trochę eko, ale to wypacza statystyki. Jestem ciekaw waszych sposobów |
|||
|
||||
PrzemekP
|
Jak widzę że zasyp kończy mi się o np 1 w nocy .. robię zasyp wieczorem, nie nastawiam budzika na 1szą
Na statystykach to nie zaważy - są liczone od czasu pracy podajnika - zasyp paliwa to TYLKO wpis do zdarzeń i reset czasu pracy podajnika |
|||
|
||||
Tommyle
|
A czas pracy podajnika do statystyk liczony jest globalnie czy od zasypu do zasypu, bo to chyba robi różnicę
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
Tommyle napisał » 2017-02-01 10:54 A czas pracy podajnika do statystyk liczony jest globalnie czy od zasypu do zasypu, bo to chyba robi różnicę Czas pracy jest zapisywany co godzinę - ile minut w ciągu godziny przepracował podajnik. Więc ani globalnie ani od zasypu do zasypu |
|||
|
||||
Tommyle
|
To wiele mi wyjaśnia.
Bardzo dziękuję |
|||
|
||||
vldk
|
Tommyle nie przejmuj się statystykami , syp zasobnik na ful pod klapę -podawaj do zapisu 100, licz worki , zawsze będziesz miał komfort " zapasu" w zasobniku nie musisz się martwić że zabraknie opału, zawsze jest czas na uzupełnienie
|
|||