Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 statystyki mnie oszukują gdzie błąd? Subskrybuj | ||||
|
||||
Koksik
![]() |
Witam
ostatnio przy zakupie węgla wypełniłem co trzeba w zakładce statystyki/zdarzenia ( Ilość kg/min pracy podajnika: wpisałem 0,22kg/min) i wałśnie dokonałem drugiego zasypu groszku. w statystykach są nastepące wartości: 1.srednie zuzycie 2.srednia moc 3.sredni koszt 4.calkowite zuzycie 5.calkowity koszt dla wartości 0,22kg/min wartości 1, 2, 3 są zaniżone o jedno miejsce po przecinku natomiast wartości 4,5 są ok po zmianie wartości 0,22 na 2,2kg/min wartości 1,2 i 3 są ok ale znowu wartości 4 i 5 idą w kosmos. Podpowiedzcie proszę gdzie robię błąd? Z góry dzięki Damian |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
Napisz jaki zakres dat bierzesz dla każdej próby
Zmień współczynnik ponownie na 0.22 kg/min i zobacz wykresy z jednego dnia ( np 30.01.2017) Zobaczysz że dane się pokrywają. Jeżeli bierzesz dłuższy czas, średnie spalanie jest liczone na ilość godzin w całym zakresie dat - jeżeli bierzesz ostatni miesiąc a statystyki liczysz od kilku dni - średnia (czyli pole numer 1) jest dzielona przez ilość godzin w zakresie - suma (czyli pole numer 4) jest to suma wpisów Ta sama zasada tyczy się kosztów. |
|||
|
||||
Koksik
![]() |
OK dzięki Przemo już widzę gdzie byl błąd
Pozdrawiam |
|||