Forum eCoal.pl v3.5 statystyki mnie oszukują gdzie błąd? Subskrybuj | ||||
|
||||
Koksik
|
Witam
ostatnio przy zakupie węgla wypełniłem co trzeba w zakładce statystyki/zdarzenia ( Ilość kg/min pracy podajnika: wpisałem 0,22kg/min) i wałśnie dokonałem drugiego zasypu groszku. w statystykach są nastepące wartości: 1.srednie zuzycie 2.srednia moc 3.sredni koszt 4.calkowite zuzycie 5.calkowity koszt dla wartości 0,22kg/min wartości 1, 2, 3 są zaniżone o jedno miejsce po przecinku natomiast wartości 4,5 są ok po zmianie wartości 0,22 na 2,2kg/min wartości 1,2 i 3 są ok ale znowu wartości 4 i 5 idą w kosmos. Podpowiedzcie proszę gdzie robię błąd? Z góry dzięki Damian |
|||
|
||||
PrzemekP
|
Napisz jaki zakres dat bierzesz dla każdej próby
Zmień współczynnik ponownie na 0.22 kg/min i zobacz wykresy z jednego dnia ( np 30.01.2017) Zobaczysz że dane się pokrywają. Jeżeli bierzesz dłuższy czas, średnie spalanie jest liczone na ilość godzin w całym zakresie dat - jeżeli bierzesz ostatni miesiąc a statystyki liczysz od kilku dni - średnia (czyli pole numer 1) jest dzielona przez ilość godzin w zakresie - suma (czyli pole numer 4) jest to suma wpisów Ta sama zasada tyczy się kosztów. |
|||
|
||||
Koksik
|
OK dzięki Przemo już widzę gdzie byl błąd
Pozdrawiam |
|||